Het wordt makkelijker om in Thailand op vakantie te gaan!

~DAT IS MAKKELIJKER DAN GEZEGD~
(Het valt in de praktijk nog niet mee)

BANGKOK:- De Thaise regering maakt het vanaf 1 april makkelijker voor buitenlandse toeristen om in dat land weer op vakantie te gaan. Zo wordt de verplichte quarantaineperiode verkort en wordt er tijdens die quarantaineperiode ook meer vrijheid geboden.

Momenteel moeten reizigers nog twee weken in quarantaine na aankomst: vanaf volgende maand is dat 10 dagen voor de meeste reizigers, en 7 dagen voor gevaccineerden. Bovendien mag iedereen tijdens die quarantaine voortaan ook aan het zwembad liggen of sporten.

Verder wordt het verplichte Fit-to-fly-document afgeschaft. Wel moeten reizigers een negatief PCR-testresultaat van maximaal 72 uur oud kunnen tonen.

Voor de Thaise toerismebranche zijn de versoepelingen een opsteker, al hadden ze liever gezien dat de quarantaineperiode helemaal zou vervallen voor gevaccineerden. Zoals al langer het geval is, mag de quarantaine slechts in een select aantal hotels doorgebracht worden.

Thailand is als ‘veilig land’ gekwalificeerd, en dus hoeven Nederlanders die terugkeren uit het land geen tests te doen en niet in quarantaine na aankomst in Nederland.

Wie naar Thailand op reis gaat, kan het beste voor alle regels nog wel even goed de overheidssites checken of contact opnemen met een gespecialiseerde reisagent. Het beleid verschilt ook per regio.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pixabay
Content: Redactie 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Eén gedachte over “Het wordt makkelijker om in Thailand op vakantie te gaan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!