6 Thaise mediaorganisaties hebben een gezamenlijke verklaring uitgegeven: recht op vreedzame protesten

~SAMEN ONDER EEN DEKEN LIGGEN~
(Een gezamenlijk standpunt innemen)

BANGKOK:- Na de recentelijke gewelddadige confrontaties tussen demonstranten en politie in Bangkok hebben zes mediaorganisaties een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin alle partijen in het huidige politieke conflict worden opgeroepen terughoudendheid te betrachten.  

De verklaring is ondertekend door de National Press Council, de Thai Journalists Association, de Thai Broadcast Journalists Association, de Online News Providers Association, de News Broadcast Council of Thailand en de National Union of Journalists Thailand.  

In de brief stond vermeld dat de zes organisaties tegen alle vormen van geweld waren.  Tegelijkertijd wijzen ze erop dat mensen in een democratisch systeem het recht hebben om vreedzaam te protesteren zonder geconfronteerd te worden met wapens of het gebruik van geweld.  

De verklaring roept de autoriteiten op om demonstranten en mediavertegenwoordigers vooraf duidelijk te informeren over de maatregelen die de autoriteiten willen nemen om protesten te beëindigen om geweld te voorkomen.  

De verklaring dringt er bij de media op aan om de richtlijnen voor hun werk te volgen om te voorkomen dat ze gewond raken of overlijden, of hun apparatuur of voertuigen beschadigen.  Mediabureaus dienen de veiligheid van hun medewerkers te waarborgen en te zorgen voor voldoende beschermingsmiddelen.  Het zei ook dat verslaggevers armbanden moesten dragen tijdens demonstraties waaruit duidelijk bleek dat ze namens de media ter plaatse waren.  U moet overwegen of het veilig is om dergelijke bijeenkomsten bij te wonen.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!