Het water in de Mekong rivier krijgt weer met een flinke dip te maken

~ALS HET WATER ZAKT, DAN KRAAKT HET IJS~
(Elke oorzaak heeft zo zijn gevolgen)

CHIANG RAI:- De diepte van de Mekong-rivier in het Chiang Saen-district van Chiang Rai zal naar verwachting vandaag met ongeveer 1,3 meter dalen, omdat een dam in de Chinese provincie Yunnan de afvoer vorige week verminderde, waarschuwde een medewerker van het rivierbeheer.

Volgens een waarschuwing van afgelopen zaterdag van de Mekong Dam Monitor, een online Mekong River-meetnetwerk, moeten gemeenschappen stroomafwaarts van de Jinghong-dam zich voorbereiden op een scherpe daling van het waterpeil op maandag tot 1,3 meter.

Het National Water Command Centre (NWCC) waarschuwde ook provincies langs de Mekong om zich schrap te zetten voor scherpe daling van het waterpeil.

Het betreft ook waterstanden van de rivieren in de provincies Loei, Nakhon Phanom, Mukdahan en Ubon Ratchathani, zijn afhankelijk van de afvoer van de Xayaburi-dam in Laos, aldus het centrum.

Ondertussen zei Khun Phakaimat Wiara, vice-president van de Kamer van Koophandel van Chiang Rai, dat boten nog steeds in staat zullen zijn om de Mekong op de huidige diepte te bevaren.

Omdat havens in Laos en China vanwege Covid-19 zijn gesloten, is het verkeer langs deze rivier echter niet meer zo druk als vroeger, zei ze.  Slechts een handvol schepen reist heen en weer tussen Thailand en Myanmar, zei ze.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock

Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!