Kanchanaburi opgeschrikt door bommen nabij de grens met Myanmar

~DE BOM IS GEBARSTEN~
(De (verwachte) problemen zijn begonnen)


KANCHANABURI:- De lokale media in deze westelijke provincie meldden dat er in het afgelopen weekend, zaterdagavond in buurland Myanmar twee bommen waren ontploft.

De explosies – de eerste om 22.10 uur en de andere om 22.33 uur – vonden plaats in de Phyathonezu-parochie.  Het geluid was duidelijk te horen bij de grenscontrolepost Phra Chedi Sam Ong in het district Sangkhla Buri.

Na de explosies brak brand uit in een school ongeveer 60 meter van de Thaise grens.  De vlammen waren duidelijk te zien vanaf de grenspost Phra Chedi Sam Ong, ook wel bekend als de Three Pagoda Pass, in het dorp Moo 9 in Tambon Nong Lu.

Soldaten van de Lat Ya Force, grenspolitie en districtsfunctionarissen werden ingezet om de wacht te houden bij de grenscontrolepost.

Een veiligheidsbron vertelde verslaggevers bij de controlepost op zondagochtend dat de bommen ontploften op een middelbare school, waardoor een schoolgebouw en een muur enigszins beschadigd raakten.  Er waren geen meldingen van slachtoffers.

Men geloofde dat de explosies afkomstig waren van geïmproviseerde granaten.  Het is niet bekend of het incident het werk is van een anti-militaire macht in Myanmar, zei de bron.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!