Het water in de Mekong rivier is stijgt gestaag zodat er voorbereidingen voor overstromingen moeten worden getroffen 

NAKHON PHANOM:- De Mekong rivier stijgt gestaag en gemeenschappen langs de oevers worden gewaarschuwd dat het tijd is om zich voor te bereiden op mogelijke overstromingen.

Sinds begin deze maand stijgt het waterpeil 10-15 centimeter per dag, wat veroorzaakt wordt door de aanhoudende regens.

Gisteren stond het waterniveau de rivier op ongeveer 6 meter hoog, 3 meter onder de oever van de rivier, dat is 9 meter. De autoriteiten zijn begonnen het niveau nauwlettend in de gaten te houden.

Er is een waarschuwing afgegeven aan gemeenschappen langs de rivieroever in de districten Muang, Ban Phaeng, Tha Uthen en That Phanom om zich voor te bereiden op overstromingen, hetzij door overmatige regenval of het stijgende rivierpeil.

Op verzoek van Niwat Jiawiriyaboonma, de burgemeester van de gemeente Nakhon Phanom, werken gevangenen van de centrale gevangenis van Nakhon Phanom samen met rampenpreventie- en mitigatiefunctionarissen om de waterkeringen te versterken en de rioleringen schoon te maken.

Naast de bestaande zijn langs de rivieroever, vier extra grote waterpompen geïnstalleerd om het overstromingswater in de rivier te lozen en gemeenschappen langs de rivier te beschermen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattanapong Sripiachai 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!