Het was even rustig in Pattaya, maar nu knorren weer in de late avonduren illegale motorracers door de kustplaats

PATTAYA:-  Volgens een politiecommissaris van bureau Pattaya, kolonel Krirkrit Saiwana hebben deze week weer buitenlandse motorrijders elkaar ’s nachts ontmoeten om met véél lawaai Soi 18 op en neer te rijden gereden, vaak roterend om de as, met schijt aan voorbijgangers.

Een video gedeeld op sociale media toont een grote groep motorrijders die door het gebied zoeft.  Soms dwingen ze andere chauffeurs te wachten tot ze langskomen, en sommige chauffeurs schreeuwen luid “Whoo”.  Een motortaxi-rijder baalde hier zover, dat hij de politie voor de straatracers waarschuwde.

Commissaris Krirkrit zei dat deze toeristen vaak uit het Midden-Oosten in juni en juli naar Pattaya komen en vaak motorfiets huren.  Hij zei dat de politie de situatie in de gaten houdt en er géén probleem mee heeft om juridische stappen tegen de ordeverstoorders te ondernemen.

De politie heeft nu auto- en motorverhuurbedrijven in Pattaya en omgeving gewaarschuwd dat ze kopieën moeten hebben  van de paspoorten en rijbewijzen van buitenlanders die een voertuigen bij hun huren.

Pattaya is trouwens niet de enige Thaise stad die wielrenners hebben ontwricht, zo weet uw nieuwsbeer die dag in, dag uit, voor u de Thaise kranten uitpluist.  In 2020 arresteerde de politie 6 jonge racers in de zuidelijke provincie Songkhla.  De daders, die 15 tot 18 jaar oud waren, werden beschuldigd van het verstoren van de orde en hun motorfietsen werden in beslag genomen.  

De koninklijke politie van Thaise heeft 1.000 controleposten in heel Thailand opgezet om ervoor te zorgen dat jongeren niet ’s nachts gaan racen, het leek even goed te gaan, maar in hele het land neemt het door de motoren gemaakte lawaai met de dag toe, en dan heeft uw nieuwsbeer het nog niet eens over de verkeersveiligheid.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “Het was even rustig in Pattaya, maar nu knorren weer in de late avonduren illegale motorracers door de kustplaats”

  1. Het is voor de Thaise bevolking in het algemeen en voor degenen die het van buitenlandse toeristen moeten hebben in het bijzonder leuk en aardig dat de toeristenstroom aantrekt. Zo fijn is dat niet all over. Helaas kan ik me bijvoorbeeld ergeren aan brutaal Arabisch gespuis en Russen die qua uitstraling en gedrag niet voor Poetin onderdoen. Het is niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!