Het ministerie van Transport in Thailand stelt prijsverhoging van 1 baht voor de MRT Blue Line uit

BANGKOK:- Het ministerie van Transport zal de voorgenomen tariefverhoging van de MRT-trein op de Chaloem Ratchamongkhon-route, ook bekend als Blue Line, uitstellen tot 31 december in een poging de financiële last van mensen te verlichten.

Het Blue Line-tarief was oorspronkelijk gepland om vanaf het zesde station met 1 baht te stijgen en vanaf 3 juli te stijgen tot 43 baht.

Minister Saksayam Chidchob dat het ministerie de prijsverhoging in maart aan het kabinet had voorgesteld in overeenstemming met het concessiecontract met de exploitant, Mass Rapid Transit Authority (MRTA).  Volgens het contract moet het tarief om de twee jaar op basis van de huidige consumentenprijsindex van het ministerie van Handel worden herzien.

Het kabinet had begin deze week het groene licht gegeven om het tarief vanaf 3 juli op het zesde, negende, 11e en 12e station met één baht te verhogen.

“Om de kosten van levensonderhoud van de mensen te helpen verlagen, blijft het MRT Blue Line-tarief tot het einde van het jaar hetzelfde, beginnend bij 17 baht en gemaximeerd op 42 baht”, zei Saksayam.  “Bovendien krijgen kinderen onder de 14 jaar met een lengte van niet meer dan 120 cm en ouderen van 60 jaar en ouder 50 procent korting, terwijl studenten van niet ouder dan 23 jaar tot 31 december 10 procent korting krijgen op MRT-tarieven.”

De MRT Blue Line heeft een totale lengte van 48 kilometer en heeft 38 stations, beginnend bij het Tha Phra-station in het Yai-district van Bangkok en eindigend bij het Lak Song-station in Bang Khae.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!