Het “Wan Lai” waterfestival van Pattaya trok tienduizenden vrolijke feestvierders

PATTAYA:- De straten van Pattaya waren gisteren gevild met een uitbundig leven door een jubelende menigte toen de lokale bevolking en toeristen samenkwamen om het Songkran-festival te vieren tijdens de laatste dag van de viering van Songkran in Pattaya, welke ook bekend staat als “Wan Lai Day”.

De festiviteiten begonnen met een traditionele ceremonie, waarbij Boeddhabeelden en monniken zegeningen ontvingen met heilig water, waardoor alle aanwezigen geluk kregen.

Naarmate de dag vorderde, steeg de opwinding van de Dusit Thani-bocht naar de bruisende Walking Street, wat zowel deelnemers als toeschouwers boeide. Beach Road werd afgezet voor verkeer, wat de weg vrijmaakte voor een groots waterfestival dat zich over 2,8 kilometer uitstrekte. 

Van levendige concerten tot boeiende waterspeelzones: het evenement bood entertainment voor bezoekers van alle leeftijden. De geplande wateractiviteiten, die duurden van ’s middags tot middernacht, trokken massa’s lokale bewoners en toeristen die graag wilden deelnemen aan de feestvreugde.

Ondanks de zinderende hitte dompelden de aanwezigen zich met hart en ziel onder in de festiviteiten, niet afgeschrikt door de strenge veiligheidsmaatregelen die van kracht waren. Lokale verkopers grepen de kans aan om hun waren te presenteren en boden langs het strand een scala aan waterpistolen, schuim, maskers en versnaperingen aan, wat de feestelijke sfeer nog verder versterkte. 

De autoriteiten bleven echter waakzaam en handhaafden regels om de verkoop en het gebruik van hogedruk-PVC-waterpistolen en schuimspuitbussen aan banden te leggen, waarbij prioriteit werd gegeven aan de openbare veiligheid en het voorkomen van ongevallen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!