Het team van de Thaise Koningin wint de zeilwedstrijd aan de Golf van Thailand, onder voorzitterschap van Koning Vajiralongkorn

PHETCHABURI:- De Koning en Koningin van Thailand vlogen gisteren naar het Regent Cha Am Hotel in de provincie Phetchaburi om een ​​zeilwedstrijd over de Golf van Thailand voor te zitten, dit ter viering van zijn 72e verjaardag op 28 juli.

De Koningin nam deel aan de race als lid van het team “Vayu”, dat de zeilboot THA72 bestuurde in de IRC zero-klasse, en kwam als overwinnaar uit de race.

De race begon op het Cha Am-strand in de provincie Phetchaburi en eindigde op Toey Ngam Beach in het Sattahip-district van de provincie Chonburi, een afstand van 45 zeemijl.

In totaal namen acht zeilteams uit Australië, Groot-Brittannië, Nederland, Maleisië, Taiwan en Thailand met 115 leden deel aan de races.

Nadat de race om 10.45 uur was begonnen, ging de koning aan boord van het schip “HTMS Bhumibol Adulyadej” om getuige te zijn van de race langs de route voor de kust van Phetchaburi naar de provincie Chonburi.

De THA72-boot van de Queen kwam in 4,33 uur over de finish en behaalde de eerste plaats in de competitie waarin de winnende tijd werd berekend op basis van de handicap van het type boot en de leeftijd.

De golfzeilwedstrijd, georganiseerd door de Royal Thai Navy en de Yacht Racing Association of Thailand, had ook tot doel de golfzeilexpeditie te herdenken die wijlen koning Bhumibol Adulyadej de Grote op 19 april 1966 ondernam.

Het Koninklijk paar was vervolgens getuige van een tentoonstelling over de geschiedenis van de zeilsport in Thailand en de interesse van koning Bhumibol in zeilen en botenbouw, voordat ze aan boord van een helikopter terug naar Bangkok vlogen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!