Deze week zware tot zeer zware regenval in de meeste delen van Thailand verwacht als gevolg van de tropische storm ‘NORU’

BANGKOK:- Het Thais Meteorologisch instituut, het TMD, meldt mogelijk zware tot zeer zware regenval in de meeste delen van Thailand welke tot 29 september als gevolg van de zware tropische storm NORU aanhouden.

Volgens de aankondiging ligt er een sterke moessontrog in het lagere noorden, het centrale en het lagere noordoosten van Thailand tijdens de 24e – de 26e, wat resulteert in overvloedige regenval in het land en geïsoleerde zware tot zeer zware regenval in het noorden, het noordoosten , het Centraal inclusief Bangkok en omgeving, het Oosten en het Zuiden van Thailand.

Ondertussen verplaatst de NORU-storm zich van west naar zuidwest en passeert de Filippijnen naar het midden van de Zuid-Chinese Zee voordat hij op 27 – 28 september aan land komt boven Midden-Vietnam.

Dit resulteert van 27 tot 29 september in zware tot zeer zware regenval in een deel van het noorden, noordoosten, midden en oosten van Thailand.

Gedurende de periode zal ook de zuidwestelijke moesson over de Andamanse Zee en de Golf van Thailand sterker worden. De sterke wind dwingt de golf tot 2-3 meter hoog in de Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand en meer dan 3 meter hoog in onweersbuien.

Het ministerie waarschuwt het publiek om op te passen voor de ernstige omstandigheden die plotselinge overstromingen en overstromingen kunnen veroorzaken, vooral langs de waterwegen in de buurt van heuvels en laaglanden. Alle schepen dienen voorzichtig te werk te gaan en zich niet in gebieden met onweersbuien te begeven. Kleine boten in de Andamanse Zee blijven de hele periode aan wal.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!