Het voorstel van de nieuwe regering om cannabis te classificeren als een verboden drug veroorzaakt paniek in Thailand

BANGKOK:- Een voorstel van de gekozen Move Forward Partij, het MFP, om cannabis een jaar nadat het werd gelegaliseerd opnieuw te classificeren als een verboden middel, veroorzaakt paniek in een industrie die de komende jaren tot 1,2 miljard dollar waard zal zijn. hebben. Sinds de legalisering van het gebruik en de teelt van de drug zijn er duizenden bedrijven ontstaan. Talrijke winkels in Bangkok en andere toeristische gebieden bieden “cannabis” bij toeristen en Thaise rokers aan. 

Nu heeft het vooruitzicht van een nieuwe regering die de vrije markt opnieuw beperkt, ondernemers in de stress doen belanden, ondanks de belofte van de MFP om de cannabishandel te beschermen. Een wetsvoorstel dat de regels zou bepalen, mislukte in het parlement, waardoor een enorme recreatieve marihuanahandel het juridische vacuüm in Thailand kon uitbuiten, dat jarenlang de reputatie had hard op te treden tegen drugs. 

De MFP heeft een coalitie gevormd met andere oppositiepartijen, waaronder de Pheu Thai-partij, die heeft beloofd recreatief marihuanagebruik te verbieden als reactie op zorgen over gezondheid en misbruik door jongeren tijdens de verkiezingscampagne.

De MFP en hun coalitiepartijen hebben vorige week hun politieke agenda vrijgegeven, die een voorstel bevat om “marihuana opnieuw te classificeren als een gereguleerde stof met nieuwe wetten om het nuttige gebruik ervan te reguleren en aan te moedigen”. Dit baart zorgen in de pro-cannabislobby, ook onder de progressieve jongeren die oppositiepartijen hielpen winnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Yahoo News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!