Het voor de kust van Pattaya gelegen Koh Larn opnieuw afgesloten voor toeristen om verspreiding van Covid19 virus tegen te gaan

PATTAYA:- Het toeristische eiland, Koh Larn is met ingang van vandaag voor toeristen gesloten om te voorkomen dat Covid19 virus zich verder verspreidt nadat het eiland is getroffen door een reeks nieuwe infecties, zo maakte de Koh Larn gemeenschap bekend. De afsluiting is gepland tot 24 augustus.

De gemeenschap heeft ook de volgende criteria vastgesteld:

– Hotel- en resortexploitanten zijn verplicht om ervoor te zorgen dat gasten het eiland uiterlijk vandaag verlaten en dat er geen extra boekingen moeten worden gemaakt.
– Exploitanten van speedboten is opgedragen de diensten op te schorten, waarbij mensen toestemming moeten vragen aan het Covid19 administratiecentrum als ze er gebruik van willen maken.
– De veerdiensten van en naar Pattaya Stad zijn teruggebracht tot twee keer per dag – van maandag tot en met vrijdag om 7.30 uur en 17.00 uur.  In het weekend worden geen veerdiensten aangeboden, behalve in noodgevallen.
– Niet-ingezetenen die het eiland willen betreden voor werk of zaken moeten ambtenaren ten minste 24 uur van tevoren informeren en bij binnenkomst een negatief Covid-19-testresultaat overleggen.
– Schepen die voedsel en goederen vervoeren, mogen geen andere passagiers vervoeren dan bezorgers.
– Post- en koeriersdiensten moeten post of pakketten voor het huis van de ontvanger afgeven zonder naar de deur te gaan.
– Inwoners van het eiland moeten strikt de richtlijnen volgen die zijn aangekondigd door het Comité voor overdraagbare ziekten van Chonburi, evenals andere gerelateerde aankondigingen door de provincie.

Koh Larn meldde zijn eerste nieuwe geval op 1 augustus, waarna het virus zich heeft verspreid naar 20 anderen.

Het eiland heeft momenteel een bevolking van meer dan 6.000 – 3.000 inwoners.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!