De SRT lanceert in december bij de Red Line contactloze kaartbetaling

BANGKOK:- De Red Line van de Staatsspoorwegen van Thailand (SRT) zal tegen december de mogelijkheid tot contactloos betalen met creditcards en betaalpassen gaan lanceren, zo maakte het ministerie van Transport bekend.

De passagiers kunnen dan hun tarieven via een EMV-ticketsysteem (Europay Mastercard en Visa) voor hun reizen op de Bang Sue-Rangsit- en Bang Sue-Taling Chan-lijnen betalen.

Het EMV-systeem zal worden beheerd met Krung Thai Bank.
Ondertussen wordt verwacht dat systeemoverschrijdende ticketing die ook de MRT Blue Line en Purple Line dekt, rond februari volgend jaar van start gaat.  Het ministerie van Verkeer heeft de SRT en MRTA gevraagd om voorwaarden vast te stellen voor een enkelvoudig betalingssysteem dat beide netwerken dekt.

Het tarief voor Red Line is vastgesteld op 12-42 baht, hoewel de tariefstructuur per kilometer zal worden afgerond nadat de passagiersgegevens volgende maand zijn onderzocht.  

Het kan bijvoorbeeld 12 baht kosten om één station te reizen en 14 baht om twee stations te reizen.  Het tarief om de hele lijn te reizen mag echter niet hoger zijn dan 42 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!