De veerdienst van Pattaya naar Hua Hin officieel uit de vaart genomen

PATTAYA:- De rederij die de veerdienst tussen Pattaya en Hua Hin uitbaat, heeft beide veerboten uit de vaart genomen, dit keer schijnbaar definitief vanwege de aanhoudende Covid19 pandemie en het gebrek aan buitenlandse toeristen sinds maart vorig jaar.

De veerdienst tussen Pattaya en Hua Hin werd vorig jaar voor het eerst opgeschort vanwege de preventiebevelen van het Chonburi COVID 19 Comité voor overdraagbare ziekten.

Ondertussen werd vorig jaar een gloednieuwe veerdienst over de Golf van Thailand van Sattahip naar Prachuap Kirikhan (Hua Hin) naar Songkhla getest.  Dit is echter nog steeds geen permanente service en was niet bedoeld ter vervanging.

De veerdienst van Pattaya was bij Pattaya Port C bij de Bali Hai Pier gehuisvest en werd uitgevoerd door Royal Passenger Liner Co., Ltd., het enige bedrijf voor de veerdienst in de haven.

Hun twee catamaranveerboten vervoerden 150 passagiers op een schip en 262 passagiers op het andere en deden er slechts één uur en veertig minuten per ronde over naar Hua Hin.  Ze waren actief sinds 2017, maar werden geplaagd door verschillende problemen en moeilijkheden, evenals minder dan verwachte populariteit.  De Covid-19 pandemie was de zogenaamde “nagel aan de doodskist” voor de veerdienst.

De burgemeester van Pattaya, Khun Sonthaya Khunploem, vertelde tegen de lokale verslaggevers in Pattaya: “Het bedrijf heeft verzocht om het contract voor het gebruik van de haven te annuleren omdat ze hun veerdienst hebben moeten stopzetten vanwege de Covid19 crisis met de huidige beperkingen en  geen binnenlandse of buitenlandse toeristen.  We weten ook niet wanneer de situatie zal verbeteren of wanneer toeristen precies kunnen terugkeren.”

 “Ze zullen enkele constructies in de haven moeten herstellen naar hoe het er oorspronkelijk uitzag voor hun operaties.  Er waren enkele renovaties die het bedrijf veranderde en sommige structuren voldoen niet aan onze normen.  Zodra dit is voltooid, kunnen ze de haven eindelijk op de juiste manier aan de stad teruggeven waar het waarschijnlijk zal worden geëxploiteerd als een normale aanlegsteiger.  Er zijn op dit moment geen plannen om een ​​Hua Hin-dienst vanuit Pattaya te hervatten,” zo concludeerde de burgemeester.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!