Het voor de kust van Pattaya gelegen eiland Koh Larn zal tot ten minste eind mei gesloten blijven voor niet-ingezetenen

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Het populaire toeristeneiland Koh Larn maakte deze week op hun social mediapagina bekend dat de gemeenteraad op het eiland heeft gestemd en besloten het eiland gesloten te houden voor niet-ingezetenen.

 De sluiting van het eiland duurt in ieder geval tot 31 mei 2021.

Koh Larn was eerder gesloten tot 20 mei, wat vandaag zou zijn geweest in termen van de heropening van het eiland voor niet-ingezetenen.

Volgens de gemeentelijke autoriteiten van Koh Larn, hoewel de situatie in Chonburi de afgelopen weken aanzienlijk is verbeterd, zal het om verschillende redenen worden voortgezet om het eiland gesloten te houden voor niet-ingezetenen.  

Een van de grootste redenen is bezorgdheid over mensen uit andere provincies en gebieden, zoals Bangkok, die aanhoudende problemen hebben met het Covid19 virus en die het eiland willen bezoeken.  Bovendien zijn de stranden momenteel nog steeds gesloten in Chonburi, behalve voor lichaamsbeweging, wat betekent dat zitten, ontspannen, eten en zonnebaden momenteel allemaal verboden zijn.  De autoruiten van Pattaya weerhouden de mensen ervan om maar één stap op het strand te zetten

Het is belangrijk op te merken dat de gouverneur van Chonburi waarschijnlijk een officieel bevel zal moeten uitvaardigen en akkoord zal gaan met het besluit van de eilandraad, maar dit is meestal een formaliteit en het is vrijwel zeker dat het eiland tot het einde van de maand gesloten zal blijven, behalve voor bewoners van het eiland.

Koh Larn is bijna volledig afhankelijk van toerisme voor hun lokale economie en zelfs zonder buitenlandse toeristen trok het momenteel regelmatig duizenden binnenlandse toeristen aan, velen uit Bangkok, vooral in de weekenden voorafgaand aan het recente sluitingsbevel.  Hoewel belangrijk voor de economie, was de bezorgdheid rond Covid-19 mogelijk het eiland te veroveren of binnenlandse toeristen naar Pattaya in het algemeen te lokken die aan het herstellen zijn van Covid-19 een groot risico, aldus de eilandleiders.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!