De bejaarde Thaise vrouw legt haar eigen huis in brand om te voorkomen dat mensen van haar stelen

~REGIONIEUWS~

CHONBURI:- Een Thaise vrouw heeft aan de politie bekend dat ze eerder deze week haar eigen huis in Panat Nikhom in brand heeft gestoken, ze vertelde dat gedaan te hebben om te voorkomen dat dieven haar in de woning zouden bestelen.

 De politie van Panat Nikhom werd eerder deze week vlak na zonsondergang op de hoogte gebracht van de brand in een huis bij een tempel in het subdistrict Hua Tanot.

De politie en brandweerlieden rukte met meerdere brandweerauto’s uit en vonden het houten huis van twee verdiepingen in lichte laaie. Het duurde ongeveer een half uur voordat brandweerlieden de brand onder controle hadden.  De eigenaresse wachtte ongedeerd en kalm op de politie in de buurt, ondanks het feit dat haar huis volledig in as lag.

De 77-jarige Khun Kittiphon Pradaprueng, vertelde tegen de politie van Panat Nikhom: “Ik woon alleen in huis en was aan het ontspannen toen een dief probeerde in te breken in mijn huis.  Om de dief bang te maken, heb ik mijn gasfornuis aangezet en een vuur aangestoken met verschillende materialen in mijn huis. “

 “Ik wilde de potentiële dieven gewoon laten zien dat niemand van me kan stelen en ondanks dat ik ouder ben, ben ik geen gemakkelijk doelwit.  Na een korte periode meende ik dat de dieven gevlucht waren, wilde ik het vuur doven met water, maar het was te laat omdat de vlammen zich door het van hout gemaakte huis hadden verspreid.  Ik rende het huis uit en belde politie en brandweerlieden voor hulp. ”  Kittiphon concludeerde en beweerde dat ze de dief gewoon bang wilde maken en niet van plan was geweest haar hele woning in brand te steken.

De politie van Panat Nikhom vond niet onmiddellijk bewijs van diefstal of iets wat in die richting wees, maar verklaarde niet of ze de verklaringen van Kittiphon bevestigden of ontkenden.

De vrouw is naar een plaatselijk politiebureau gebracht, volgens een woordvoerder van de Panat Nikhom-politie die met de lokale pers over het incident sprak, zal de vrouw juridische stappen onder ogen moeten zien, zelfs als ze haar eigen huis in brand heeft gestoken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Puen Khao Rao Rak Kan Chonburi
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Puen Khao Rao Rak Kan Chonburi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!