Twee arrestaties in Sydney verricht wegens vermeende inbeslagname van 300 kilo uit Thailand afkomstige heroïne

SYDNEY/BANGKOK :- Twee mannen uit Sydney zijn gearresteerd in verband met een grote inbeslagname van heroïne in Thailand, heeft de Australische federale politie (AFP) aan de media bevestigd.

De AFP verklaarde dat de twee mannen, waaronder een 38-jarige die naar verluidt een van de “belangrijkste bedreigingen van de georganiseerde misdaad in Australië” is, samenspanden om zo’n 314 kilo heroïne vanuit Thailand naar Australië te importeren.

Volgens de politie gebruikten ze gesloten versleutelde platforms, waaronder AN0M, een dienst die heimelijk wordt gevolgd door FBI-agenten.

Beide mannen werden vorige week aangeklaagd nadat huiszoekingsbevelen waren uitgevoerd in huizen in West-Sydney.

De politie zal voor de rechtbank aanvoeren dat uit bewijsmateriaal dat tijdens de huiszoekingen is verzameld, blijkt dat de twee mannen achter een plan zaten om de heroïne uit Thailand te importeren.

De douaneautoriteiten van Thailand vond de drugs verstopt in verftrommels op 5 juli tijdens het onderzoeken van een uitgaande zeevrachtcontainer met bestemming Queensland.

De AFP liet in een verklaring weten, dat de in beslag genomen heroïne een geschatte straatwaarde heeft van 117 miljoen Australische dollar (85 miljoen dollar).

“Er wordt beweerd dat een grondig onderzoek van de communicatie op versleutelde apparaten die de mannen de afgelopen acht maanden hebben gebruikt, AFP-onderzoekers in staat heeft gesteld hun echte identiteit te bevestigen en deze te koppelen aan strafbare feiten die verband houden met de poging tot invoer”, aldus de verklaring.

“De Transnationale zware georganiseerde misdaad blijft proberen heroïne over onze grenzen te sturen om geld te verdienen aan de ellende die ze verspreiden”, zei AFP-adjunct-commissaris Kirsty Schofield.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Star 
Content: Olleke Bolleke in Australië 
Bron: The Star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!