Het verslavende medicijn Rohypnol zorgde in Bangkok voor één dodelijke schietpartij

BANGKOK:- De gevaren van het medicijn Rohypnol werden gisteren door de Thaise autoriteiten benadrukt nadat een tweedehands autodealer in Bangkok was omgekomen bij een schietpartij op drugs.

In de de nacht van 11 augustus kwam de 28-jarige Thanapon Anusornchaicharoen, op tragische wijze om het leven, toen er een ware kogelregen op hem in zijn huis in het dorp Petchthaweesuk in de westelijke buitenwijk van Bangkok werd afgevuurd. De politie vond tientallen kogelhulzen op de plaats van het misdrijf, wat wijst op een waanzinnige aanval.

Gisteren arresteerden de politie de 25-jarige hoofdverdachte, Khun Meen Parasingh in zijn omgeving beter bekend als “Mos Klong Kwang”. 

De politie zei dat uit onderzoek bleek dat Meen een regelmatige gebruiker was van Rohypnol, plaatselijk bekend als “ya lin fah” of het blauwtong-medicijn vanwege het effect wanneer erop wordt gekauwd.  .

De keuringsdienst van waren en medicijnen, verklaarde vandaag  dat Rohypnol (Flunitrazepam) een gecontroleerd psychoactief medicijn is dat alleen door artsen mag worden voorgeschreven.  Artsen moeten zich melden bij de FDA voordat ze deze medicijnen voorschrijven, zo vertelde de plv.  secretaris van de FDA, Khun Surachoke Tangwiwat.

“Rohypnol heeft een slaapverwekkend effect vergelijkbaar met Alprazolam, dus het wordt meestal voorgeschreven door psychiaters,” voegde hij eraan toe. Rohypnol wordt ook aan patiënten gegeven als een kalmerend middel vóór de operatie, aldus khun Weerachai Phutdhawong, docent aan de Kasetsart Universiteit.

Het wordt ook gebruikt als “date-rape-drug”, ( verkrachting’s drug) vaak in alcoholische dranken gedaan om de effecten te versterken.

Daarom hadden de fabrikanten van het medicijn de formulering veranderd, zodat Rohypnol-pillen vloeibaar blauw worden en sediment op de bodem van het glas achterlaten, zei hij.

“Maar wanneer drugsverslaafden dit medicijn consumeren, wordt de kleur in plaats daarvan op hun tong weergegeven”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: the Nation

Eén gedachte over “Het verslavende medicijn Rohypnol zorgde in Bangkok voor één dodelijke schietpartij”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!