Het verrassingsbezoek van premier Srettha aan de zuidelijke gelegen provincie Yala leidt tot toeristische waanzin

YALA:- Premier Srettha Thavisin bracht gisteren, geflankeerd door een kader van ministers, een verrassingsbezoek aan de provincie Yala, wat een golf van opwinding veroorzaakte die gericht was op het stimuleren van het toerisme in de regio.

Dit bezoek met hoge inzet, onderdeel van een uitgebreide rondreis door Pattani, Yala en Narathiwat, heeft tot doel de toeristische sector van Yala naar de stratosfeer te katapulteren, waarbij een gedurfd doel wordt gesteld van 2 miljoen bezoekers, zowel nationaal als internationaal, voor het jaar.

De actievolle agenda van de premier begon met een ceremoniële pelgrimstocht naar het gerespecteerde Yala City Pillar Shrine, waarmee de toon werd gezet voor een dag boordevol betrokkenheid en innovatie. Premier Srettha en zijn gevolg leidden een processie door Yala’s Learning Park (TK Park) en doken diep in discussies met studenten, waarbij ze zich verdiepten in projecten rond landbouwgerichte toepassingen.

Maar daar stopte de opwinding niet
De in Bangkok geboren Srettha voerde een levendige dialoog met studenten van de Kanarasadornbumroong Yala School, waarbij hij de zorgen over de gelijkheid van het onderwijs in de zuidelijke grensprovincies uitte. Voorstellen om de aantrekkingskracht van Yala als toeristenmagneet te vergroten en regionale verschillen te overbruggen werden met vurig enthousiasme ontvangen, zo meldde Pattaya Mail.

Het crescendo van het bezoek bereikte zijn hoogtepunt toen de Thaise premier een muzikaal optreden van het jeugdorkest van de gemeente Yala opluisterde. De dag van de Thaise premier eindigde met een eerbiedig bezoek aan Wat Chang Hai, waar de premier hulde bracht aan het heilige Boeddhabeeld en de dag afsloot met een vleugje spirituele gratie.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!