Het verbod op e-sigaretten in Thailand is bevestigd door Thaise tabakscommissie

BANGKOK:- Volgens de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Khun Kiattiphum Wongrajit, heeft de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid het Thaise verbod op de import en verkoop van e-sigaretten (vapes) tijdens een deze week gehouden vergadering van de Thaise tabakscommissie bevestigd.

De leden waren het erover eens dat Thailand, als ondertekenaar van het Verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie inzake tabaksontmoediging, het verbod moet handhaven om sigarettenverslaving bij kinderen, adolescenten en niet-rokende volwassenen te voorkomen, zo vertelde khun Kiattiphum, die de vergadering voorzat.  “Het verbod zal ook niet-rokers helpen beschermen tegen gezondheidsrisico’s veroorzaakt door e-sigaretten en andere tabaksgerelateerde producten”, aldus de secretaris.

E-sigaretten nodigen mensen uit tot het gebruik van de  traditionele sigaretten en bevatten verslavende nicotine,” voegde hij eraan toe. “Bovendien tonen onderzoeken aan dat het gebruik van e-sigaretten je niet helpt om te stoppen met roken, daarom zou het legaliseren van de tabakscontrole in Thailand achterblijven en kinderen en adolescenten in gevaar brengen  .”

De commissie zal haar resolutie naar het kabinet sturen en er bij de relevante instanties op aandringen om de wet op tabaksontmoediging strikt te handhaven.

De E-sigaretten en het vapen blijven ondanks het verbod populair in Thailand, merkte Dr. Opa’s Karnkawinpong, hoofd van het departement ziektecontrole op.

“In 2021 werden 78.742 Thais betrapt op het roken van e-sigaretten”, aldus Dr. Opas.  Bijna een derde hiervan, of 24.050, waren jongeren tussen 15 en 24 jaar oud, zo voegde hij eraan toe.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!