Directeur van het Thaise Channel 5 vervangen na een controversiële ontmoeting met de Russische ambassadeur in Bangkok

BANGKOK:- Na een controversiële ontmoeting met de Russische ambassadeur over de berichtgeving over het conflict in Oekraïne, is de directeur van TV Channel 5, eigendom van het Koninklijke Thaise leger vervangen.  

Berichtgevingen wijzen op de ontmoeting tussen Channel 5-directeur, Khun Rangsee Kitiyanasap en de ambassadeur eerder deze maand, maar het is onduidelijk waarom de directeur van het kanaal wordt vervangen.  Khun Rangsee zegt echter dat hij een ontslagbrief had ingediend, waarin stond dat hij het nieuwskanaal verliet vanwege een ‘persoonlijke reden’.

Rangsee had meer dan een week geleden een ontmoeting gehad met de Russische ambassadeur in Thailand, Mr. Yevgeny Tomikhin, om te praten over een nieuwspartnerschap tussen het Russische militaire netwerk en andere nieuwszenders.  De Bangkok Post schreef dat hij een overeenkomst heeft ondertekend met betrekking tot de berichtgeving over de aanhoudende crisis, waarbij het personeel van Channel 5 rapporten zou moeten verifiëren bij de Russische ambassade.

Verschillende mensen hadden kritiek op de neutraliteit van de zender, maar Rangsee vertelde verslaggevers dat hij ook een ontmoeting had met de Oekraïense zaakgelastigde Oleksandr Lysak om een ​​nieuwsuitwisseling met Oekraïne te bespreken voor een evenwichtige berichtgeving over het aanhoudende conflict.

In een interview met Thai PBS zei Rangee dat ze meer nieuwsbronnen nodig hadden voor berichtgeving over het conflict in Oekraïne, en zei: “We hebben te veel vertrouwd op westerse persbureaus.  Hoe kunnen we zien of wat ze melden waar is?  We moeten balans hebben in ons nieuws.”

Twee presentatoren op Channel 5 verspreidden eerder deze maand valse informatie tijdens een uitzending.  Ze beweerden ten onrechte dat Oekraïners “slachtoffers deden alsof”, terwijl ze beelden lieten zien van een klimaatveranderingsprotest in Oostenrijk vorige maand, waar activisten met lijkzakken op de grond lagen als demonstratie.  Het nepnieuws had zich verspreid op sociale media, maar Channel 5 slaagde er niet in de video correct te controleren en de originele bron te vinden.

Het televisiestation, dat zichzelf ziet als een openbare omroep voor nationale veiligheid, is eigendom van het Koninklijke Thaise leger. Khun Rangsee wordt vervangen door een voormalige directeur van het legertraining’s commando.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Hua Hin Today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!