Het verbod op e-sigaretten blijft in Thailand van kracht!

BANGKOK:- De Thaise regering heeft vandaag haar standpunt tegen vapen bevestigd en zegt dat e-sigaretten de gezondheid van vapers aantasten, van wie meer dan de helft als jongeren wordt beschouwd. 

Gisteren benadrukte de  Minister van Volksgezondheid, khun Anutin Charnvirakul  de noodzaak om de invoer van e-sigaretten te blijven verbieden om jongeren te beschermen tegen gezondheidsrisico’s door dampen, toen hij sprak op een nationale conferentie over sigaretten en volksgezondheid die in Bangkok werd gehouden. 

Uit een onderzoek dat vorig jaar door het National Statistical Office of Thailand werd uitgevoerd, bleek dat meer dan de helft van de ongeveer 80.000 rokers van e-sigaretten in Thailand mensen van 15 tot 24 jaar oud waren. “Dit toonde duidelijk aan dat vapen nieuwe rokers heeft gecreëerd, vooral jonge mensen, terwijl een groeiend aantal internationale onderzoeken heeft aangetoond dat het roken van e-sigaretten negatieve effecten heeft op de hersenen van jonge mensen,” aldus khun Anutin. 

Hij leerde van de ervaringen van andere landen bij het omgaan met vapingproblemen en zei dat Thailand heeft ontdekt dat er momenteel geen andere optie is die effectiever is in het beheersen van vapen dan het verbieden van de invoer van e-sigaretten. Het hardhandig optreden tegen e-sigaretten die het land worden binnengesmokkeld, zal ook de toegang tot de producten op de zwarte markt blijven beperken, zei hij.

Het vapen wordt geassocieerd met een 1,8 keer hoger risico op ischemische hartziekte, een 49% hoger risico op chronische obstructieve longziekte (COPD) en een 39% hoger risico op astma, zei hij, daarbij verwijzend naar de American Heart Association. Blootstelling aan damp die nicotine bevat, direct of indirect, beïnvloedt de hersenen van ongeboren baby’s en wordt in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen, waaronder enkele onregelmatigheden met hun zenuwstelsel, hyperactiviteitsstoornis met aandachtstekort en een laag geboortegewicht.

“Vapen tijdens deze levensfase vermindert de hersenontwikkeling met drie tot vier keer de normale ontwikkelingssnelheid,” zo beweerde Anutin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Eén gedachte over “Het verbod op e-sigaretten blijft in Thailand van kracht!”

  1. Eigenlijk te zot voor woorden. Nu wordt er op iedere straathoek van Pattaya cannabis aangeboden…..maar o wee een e-sigaret. Je ziet de e-sigareten nochtans al heel veel in het straatbeeld van Pattaya.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!