Ook dit jaar géén Chinese nieuwjaarsvieringen in Bangkok’s Chinatown

BANGKOK:- Alle Chinese nieuwjaarsvieringen in het beroemde Yaowarat-gebied in Bangkok zijn geannuleerd vanwege toenemende zorgen over de Omicron-variant van het Covid19 virus.

Khun Athitaya Chokkitmanatchai, directeur van het Samphanthawong District Office, Bangkok, onthulde dat als gevolg van de pandemische situatie, met name de Omicron-variant, het Samphanthawong-district heeft besloten om de Chinese nieuwjaarsvieringen op Yaowarat Road op 1 februari te annuleren. Dit is het tweede jaar op rij dat  de vieringen in Chinatown in Bangkok zijn afgelast.

Zelfs als er geen evenementen zijn om Chinees Nieuwjaar te vieren, zou Yaowarat Road nog steeds versierd zijn met lichten rond de boog (Odian Circle), aldus khun Athitaya.  

Traditionele activiteiten van Thais-Chinezen, waaronder het toestaan ​​van mensen om op verschillende plaatsen eer te bewijzen aan de goden, zouden worden toegestaan.  Winkels en restaurants blijven ook open onder de controlemaatregelen van Covid-19, zo voegde de ambtenaar eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!