Het vaccinpaspoort van Thailand wordt binnenkort digitaal gemaakt en gratis afgegeven

BANGKOK:- Thailand is van plan om het bewijs van vaccinatie te stroomlijnen door gratis een e-vaccin paspoort aan te bieden aan internationale reizigers.  

De CCSA kondigde het plan aan als één van de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens hun vergadering van gisteren, waarbij ook de donkerrode zones en avondklokken werden afgeschaft, evenals een omschakeling van RT-PCR-tests voor het betreden van toeristen naar de snellere, goedkopere antigeentests.

Er is besloten om een ​​digitale versie van het vaccinpaspoort aan te bieden dat momenteel wordt uitgegeven tegen een vergoeding van 50 baht, hoewel de datum waarop het e-paspoort beschikbaar zal zijn nog moet worden bepaald.  Wanneer het programma echter wordt gelanceerd, zal het digitale vaccinpaspoort beschikbaar zijn via de mobiele Mor Prom-applicatie.

De CCSA deed de aankondiging, maar gaf tegelijkertijd ook een waarschuwing, waarbij reizigers eraan worden herinnerd om vooraf de vereisten te controleren voor het land waarnaar ze van plan zijn te reizen en te bevestigen dat hun bestemming een elektronisch vaccinpaspoort accepteert of dat een fysieke kopie vereist is.

De aankondiging vermeldde dat Thais een gedrukt vaccinpaspoort konden aanvragen door zich te registreren via de mobiele app en de 50 baht-vergoeding te betalen, maar er werd niet gezegd of deze optie ook beschikbaar is voor buitenlanders.  Ze zouden een afspraak moeten maken om het papieren exemplaar bij de beschikbare locaties op te halen.

In Bangkok is dat:
A) Afdeling Ziektebestrijding in het Bang Rak-gebouw aan South Sathorn Road.
B) Bamrasnaradura Instituut voor Infectieziekten
C) Stedelijk Instituut voor ziektepreventie en -bestrijding
D) Suvarnabhumi Airport bij het International Communicable Disease Control Office

In Pattaya:
Het gezondheidsbureau achter de vismarkt van Naklua, daar moet men eerst wel via de line applicatie covid.pattayarak een afspraak maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Diverse kranten

Eén gedachte over “Het vaccinpaspoort van Thailand wordt binnenkort digitaal gemaakt en gratis afgegeven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!