Het uitgaansleven in Thailand heropent op 1 juni, 31 provincies krijgen alles vrij voor het heropstarten

THAILAND:- Er gloort licht aan het einde van de tunnel, vanaf 1 juni wordt een toename van het toerisme verwacht, waarbij de regering toestaat dat nachtclubs in Bangkok en nog eens 30 provincies hun activiteiten hervatten na meer dan twee jaar gesloten te zijn geweest.  

Pubs, bars, karaokebars, massagesalons en alle andere soortgelijke uitgaansgelegenheden mogen vanaf 1 juni heropenen in 31 provincies, maar ze moeten wel nog steeds om middernacht sluiten, zo maakte de premier van Thailand bekend.

 Samen met de versoepeling van andere Covid-19-beperkingen, werd deze langverwachte heropening van uitgaansgelegenheden goedgekeurd door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, zei premier Prayut na het voorzitten van een vergadering van de  CCSA.

De 31 provincies omvatten 14 opnieuw geclassificeerd als groene zones in de kleurgecodeerde Covid-19-situatiezonering van de CCSA en 17 erkend als blauwe zones in hetzelfde systeem dat werd gebruikt voorafgaand aan de volledige heropening van het land voor toeristen, zo vertelde de woordvoerder van het CCSA, Khun Taweesilp Visanuyothin.

De 14 provincies die opnieuw zijn geclassificeerd als groene zones na hun verbetering in het beheersen van mogelijke uitbraken, zijn Chai Nat, Phichit, Ang Thong, Nan, Maha Sarakham, Yasothon, Nakhon Phanom, Lampang, Amnat Charoen, Buriram, Trat, Surat Thani, Surin en Udon Thani.

De 17 blauwe zone provincies zijn Bangkok, Krabi, Kanchanaburi, Chanthaburi, Chonburi, Chiang Mai, Chiang Rai, Nakhon Ratchasima, Nonthaburi, Narathiwat, Pathum Thani, Prachuap Khiri Khan, Phangnga, Phetchaburi, Phuket, Rayong en Songkhla.

De 46 andere provincies blijven geclassificeerd als gele zones waar het Covid-19-toezicht op een hoog niveau zal worden gehandhaafd, aldus dr. Taweesilp.

Voordat alle uitgaansgelegenheden op 1 juni opnieuw worden geopend, moeten ze goedkeuring krijgen van het provinciale comité voor overdraagbare ziekten, zei hij, eraan toevoegend dat alleen formeel geregistreerde bedrijven zullen worden goedgekeurd.

En wanneer ze mogen heropenen, zullen deze bedrijven nog steeds verplicht zijn om de Covid-Free Setting-maatregelen van het ministerie van Volksgezondheid strikt op te volgen, zei hij.

“Het dragen van mondkapjes is vereist voor diensten waarbij nauw contact tussen personeel en klanten nodig is, zoals die welke worden aangeboden in een massagesalon,” zei Dr Taweesilp.

Aangezien gezonde klanten die deze uitgaansgelegenheden bezoeken, hun Covid-19-vaccinatiecertificaten moeten tonen, wordt mensen van 60 jaar en ouder, evenals mensen met onderliggende medische aandoeningen, geadviseerd om deze niet te bezoeken, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattarapong Chatpattarasil
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!