Het toekomstige treinstation van Ayutthaya moet historische waarde weerspiegelen

~OP EEN KLEIN STATIONNETJE, ‘S MORGENS IN ALLE VROEGTE~ (Nederlands kinderliedjes)

BANGKOK / AYUTTHAYA:- Het ministerie van Transport wil het hogesnelheidstreinproject van Bangkok naar Nong Khai promoten en probeert een probleem op te lossen met de bouw van een nieuwe treinstation in Ayutthaya.  Tijdens een vergadering van een commissie voor de ontwikkeling van het Thais-Chinese spoorwegproject werd overeengekomen ervoor te zorgen dat de bouw van het treinstation van Ayutthaya wordt uitgevoerd in overeenstemming met de aanbevelingen van het Nationaal Comité voor de Werelderfgoedconventie.  

Het Nationaal Comité voor de Werelderfgoedconventie in december gaf de staatsspoorwegen de opdracht om de impact van het project op de historische locaties in Ayutthaya te verminderen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de spoorweg gemakkelijk voor de passagiers te gebruiken is.

Een werkteam moet het nieuwe station in Ayutthaya zo ontwerpen dat het de historische waarde weerspiegelt van de persoon die het vervangt.  Khun Pratheep Pengtako, de algemeen directeur van het ministerie, zei dat hoewel het bestaande treinstation geen deel uitmaakt van de historische binnenstad van Ayutthaya, die is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, maar wel een diepe historische betekenis heeft omdat het tijdens het bewind van koning Rama V. werd gebouwd toen de trein in het land werd geïntroduceerd.  

De planners zeggen dat de hogesnelheidslijn van Bangkok via Nakhon Ratchasima naar Nong Khai de bouw van een nieuw treinstation in Ayutthaya vereist om aan de eisen van commerciële ontwikkeling te voldoen.  Het nieuwe treinstation mag geen invloed hebben op de status van de stad als werelderfgoed.  

De eerste fase van 253 kilometer van het project van Bangkok naar Nakhon Ratchasima, die naar schatting 179,41 miljard baht kost, verloopt voorspoedig, aldus plv. regeringswoordvoerster, Khun Traisuree Taisaranakul.  

De route heeft zes stations: Bangkok (Bang Sue), Don Muang, Ayutthaya, Saraburi, Pak Chong en Nakhon Ratchasima.  De vergadering besloot ook om drie subcomités op te richten: een om de uitvoering van het hogesnelheidsspoorproject te versnellen, een andere om grensoverschrijdende connectiviteit en treinverkeer van Nong Khai naar Vientiane in Laos te ontwikkelen, en een derde om ander vervoer te verbeteren. systemen ter ondersteuning van het hogesnelheidsproject. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron:  Div. Thais media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!