Het toe-eigenen van parkeerruimte op de openbare weg in Thailand is zo illegaal als maar zijn kan

BANGKOK:- Bent u ooit geïrriteerd dat u nooit een parkeerplaats kunt vinden als u in de stad bent?  Dit kan een groot probleem zijn in het weekend, zeker als er veel verkeer op de weg is.

Of erger nog, u vindt wat een geschikte parkeerplaats lijkt te zijn, om vervolgens te ontdekken dat iemand zijn huisraad op straat heeft geplaatst om te voorkomen dat u en anderen daar gaan parkeren.

Dit heeft u vast wel eens eerder meegemaakt.  In Thaise steden gebeurt het eigenlijk maar al te vaak: mensen zetten dingen op straat om een ​​parkeerplaats voor hun eigendom te beveiligen.

In de regel zijn dit plastic stoelen, autobanden of oude bloempotten, maar eigenlijk is niets taboe.

Maar nu heeft het bureau van public relations in Bangkok (PRD) gewaarschuwd dat het blokkeren van parkeerplaatsen tegen de wet is.  En het kan resulteren in een boete van 10.000 baht.

Daarnaast drong het bureau er bij het publiek op aan om overtredingen van de regels te melden aan de politie of hun lokale gemeenschap.

Volgens een bericht op de officiële Facebook-pagina van het ministerie van Openbare Zaken kunnen klokkenluiders die bewijs kunnen leveren, zoals video’s of foto’s, 50 procent korting krijgen op de boete van 10.000 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!