Het Thaise toerisme staat op een historisch dieptepunt!

BANGKOK:- De Thaise toeristenindustrie zal dit jaar waarschijnlijk een historisch dieptepunt bereiken.  De staatsautoriteit voor toerisme (TAT) heeft haar prognose voor internationale aankomsten verlaagd van drie miljoen naar slechts één miljoen als de pandemie aanhoudt.  

Ondanks de heropening voor gevaccineerde internationale vakantiegangers via het Phuket Sandbox-programma en het Samui Plus-model, konden dit jaar slechts een miljoen internationale toeristen Thailand bezoeken voor een omzet van slechts 85 miljard Baht.  

Het binnenlands toerisme is ook als gevolg van de ernstige Covid-19-uitbraak ingestort, de lockdowns en rigide reisbeperkingen in veel belangrijke reisbestemmingen, waaronder Bangkok en Pattaya zijn daar de oorzaak van.

Voorafgaand aan de pandemie maakten de Thais bevolking gemiddeld 10 miljoen reizen per maand, tegen een totaal van slechts 23,6 miljoen in de eerste vijf maanden van dit jaar.  Als het land meer dan drie maanden nodig heeft om de Corona-situatie onder controle te krijgen, daalt het aantal lokale ritten dit jaar naar 50 tot 60 miljoen volgens schattingen van de TAT.  

Volgens hun voorspelling zouden de totale inkomsten uit toerisme kunnen dalen tot 625 miljard baht in 2021, waarvan 14 procent uit de internationale markt via sandbox-initiatieven en BAN-apparaten en 86 procent uit binnenlands toerisme.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!