Het Thaise toerisme heeft een radicale omslag nodig om te kunnen overleven, aldus voormalig minister van toerisme

BANGKOK:- De overheid en de particuliere sector moeten samenwerken om de problemen van de toerismesector op te lossen, zo adviseerde een voormalig minister van toerisme.

Senator Weerasak Kowsurat, die van 2017 tot 2019 minister van Toerisme en Sport was, zei dit tijdens een recente algemene vergadering van de Thaise hotelvereniging dat het aantrekken van personeel één van de grootste uitdagingen is.

Om deze uitdaging aan te gaan, zei hij, moet de regering het ontwikkelingsfonds voor toerisme gebruiken om personeel om te scholen, zodat ze kunnen leren verschillende taken uit te voeren.

De voormalig minister adviseerde ook overheidsinstanties en aanverwante particuliere organisaties om de toeristische sector te herstructureren en veranderingen door te voeren naarmate toeristen terugkeren. Hij riep de regering op om met ad hoc wetten en regels te komen, zoals die voor hotels of cruiseschepen gelden.

De toeristische sector zou ook zijn focus kunnen verleggen naar creatieve economie, zoals het aanbieden van gastronomische tours nu mango plakkerige rijst viraal is gemaakt door de Thaise hiphopartiest Milli, zei hij.

Khun Weerasak voegde eraan toe dat met de juiste wetten de toeristische sector een meerwaarde kan bieden aan reizigers.  Hij klaagde ook dat toeristenbureaus weliswaar met goede plannen komen, maar dat ze vaak mislukken door communicatieproblemen.  

Hij zei dat nu, zeker nu ook de publieke gezondheidszorg erbij betrokken is, duidelijke communicatiekanalen zullen helpen om problemen op te lossen en dingen minder ingewikkeld te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Eén gedachte over “Het Thaise toerisme heeft een radicale omslag nodig om te kunnen overleven, aldus voormalig minister van toerisme”

  1. Ook zou het helpen om de toeristen stroom op gang te brengen om de Thailand pass af te schaffen en een visa pas voor 60 dagen tegeven.
    Het zal een goede stimulans zijn
    Is in het verleden ook gebeurt.

    Misschien lezen de Thaise functionarissen dit bericht ook!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!