Het Thaise tempelprogramma  “Wonderful Thai Temples” is zo uniek, dat het alleen in Thailand te ervaren is

BANGKOK:- Het programma “Wonderful Thai Temples” is opgezet om informatie over tempels in heel Thailand te verzamelen, die het potentieel hebben om bestemmingen te worden voor historisch, religieus en cultureel toerisme. 

Het programma maakt deel uit van een poging om soft power te gebruiken om waarde toe te voegen aan de Thaise economie en duurzame inkomsten te genereren voor lokale gemeenschappen.

Het ministerie van religieuze zaken heeft aangekondigd dat het het programma “Wonderful Thai Temples” lanceert om informatie te verzamelen over tempels en andere religieuze plaatsen in Thailand. Het heeft de provinciale kantoren van het Ministerie van Cultuur in alle 76 provincies gevraagd om 3-5 tempels in hun gebied te evalueren. 

Er wordt een criterium gehanteerd dat rekening houdt met de architectuur van de tempel, de sculpturen, de boeddhabeelden en het gedrag van de monniken in de tempel. Het criterium houdt ook rekening met hoe een tempel functioneert als een plaats om te leren over de cultuur, de lokale manier van leven en de lokale identiteit. 

Daarnaast wordt ook rekening gehouden met het toeristische aspect, waarbij de schoonheid, netheid, het gemak, het unieke karakter, het vermogen om bezoekers te verrassen, de sociale en economische waarde van de tempel worden beoordeeld.

Foto’s van tempels en informatie over hun geschiedenis zullen worden ingediend. De informatie wordt beoordeeld door een werkcommissie om de volledigheid en nauwkeurigheid te waarborgen. Het resultaat zal een informatiebron over tempels zijn waar studenten en geïnteresseerden toegang toe hebben. 

De informatie zal ook bijdragen aan algemene inspanningen om het werk op het gebied van religie, kunst en cultuur vooruit te helpen. Ondertussen wil Thailand soft power gebruiken om zijn economie te verbeteren door de ontwikkeling van tempels als toeristische bestemmingen en de duurzame empowerment van de gemeenschappen rond deze tempels.

Het programma zal naar verwachting synergieën creëren met andere ondernemingen, waaronder een promotieproject voor religieuze toeristische routes, het Phalang Bowon Community Project, het CPOT of Cultural Product of Thailand Project en het Yon Withi Community Tourism Program. Het Ministerie van Religieuze Zaken hoopt het potentieel van de tempels te gebruiken om er historische, religieuze en culturele toeristische locaties van te maken, die worden geëxploiteerd in overeenstemming met de behoeften van de lokale gemeenschap en toeristen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!