Door het leven gebroken Thaise man rijdt op zijn saleng met zijn hele hebben en houden waaronder twee honden naar Buriram

ISAAN:- Een medelevende Thaise man werd geprezen omdat hij een diepbedroefde man steunde die 400 kilometer op zijn saleng en zijn twee honden naar zijn geboortedorp in de Isaan reed nadat hij door een werkgever was bedonderd en door zijn vrouw en vriend was bedrogen die er samen vandoor gingen.

De 43-jarige Thaise man, Khun Ekkaphan Buapaijit, maakte op Facebook bekend dat hij voedsel en geld had gegeven aan deze bedogen pechvogel, de 44-jarige Panuwat Yuebua.

Khun Ekkapan voegde eraan toe dat Panuwat naar zijn restaurant ging om eten te vragen. Nadat hij hoorde over het moeilijke leven van Panuwat, besloot hij Panuwat zowel voedsel als geld te geven om de reis naar Buriram voort te zetten.

Panuwat zat op een zwarte Suzuki saleng zonder kentekenplaat. Zijn zijspan zat vol met bouwgereedschap en zijn twee honden.

Panuwat gaf later een interview met de Thaise media en zei dat hij samen met zijn vrouw en een vriend als onderaannemer werkte aan een woningbouwproject in Pattaya. Hij meer dan een jaar aan het project meegewerkt maar zijn werkgever kwam financieel niet over de brug.

Panuwat onthulde dat zijn pick-up een week geleden door een financieringsmaatschappij in beslag werd genomen wegens niet-betaling van termijnen. Bovendien had zijn vrouw een geheime affaire en ging er een paar dagen geleden met haar vriend vandoor en wenste hem middels een afscheidsbriefje alle geluk in zijn verder leven.

Panuwat onthulde dat hij en zijn vrouw samen twee dochters hadden. De jongste is 13 jaar en de oudste is 17 jaar.

Panuwat had geen rooie duit meer en besloot zijn bezittingen en overgebleven bouwgereedschap op de motor te pakken om terug te reizen naar zijn geboorteplaats Buriram in de noordoostelijke provincie van Thailand, ongeveer 400 kilometer verwijderd van Pattaya. 

Panuwat vertelde: “Ik was diepbedroefd en kon mezelf er niet toe brengen om te praten of zelfs maar aan mijn vrouw en haar minnaar te denken. Ik heb ze allebei in vrede laten gaan, in de hoop dat ze samen het geluk zullen vinden. Toen besloot ik om met mijn honden terug te keren naar mijn geboorteplaats”

Panuwat begon afgelopen maandag zijn reis vanuit Pattaya en zoek onderweg onderdak in tempels, waarbij hij voedsel en vriendelijkheid ontving van monniken en de lokale bevolking. 

Sommige mensen gaven hem 100 tot 200 baht voor brandstof. Hij vertelde dat hij nog twee dagen moet rijden om op zijn plaats van bestemming in de Isaan aan te komen

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Eén gedachte over “Door het leven gebroken Thaise man rijdt op zijn saleng met zijn hele hebben en houden waaronder twee honden naar Buriram”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!