Het Thaise Nok Air klaagt over tekort aan passagiers

BANGKOK:- Het passagiersvervoer na de heropening van Thailand op 1 november heeft niet aan de verwachtingen van de exploitanten voldaan, aangezien de vraag van buitenlandse toeristen is afgenomen, zo vertelde de CEO van Nok Air.

“De luchtvaartmaatschappij heeft landelijke operaties aangenomen en hervat, maar passagiers en inkomsten zijn niet eens 40% van het niveau van 2019″, zegt Wutthiphum Jurangkool, CEO van Nok Air.

Hij zei dat de internationale passagiers van de luchtvaartmaatschappij op Don Mueang Airport in november minder dan 1% van het pre-pandemische totaal uitmaakten.  Sommige toeristen boekten nationale vluchten van Phuket naar Chiang Mai, maar de vraag blijft uiterst zwak.

Ook het aantal binnenlandse passagiers verbleekt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, ondanks het economische stimuleringsprogramma “We Travel Together”.

Nok Air had in november vorig jaar 80 dagelijkse vluchten, maar de frequenties zijn recentelijk gedaald tot 60 vluchten, ondanks het feit dat de bezettingsgraad toenam van 70% in 2020 naar 83% vorige maand.

Vanwege het trage herstel verklaarde khun Wutthiphum dat de luchtvaartmaatschappij haar plan om in het eerste kwartaal van volgend jaar een lening van 280 miljoen baht veilig te stellen zal moeten versnellen om de cashflow te ondersteunen.

De luchtvaartmaatschappij wacht op goedkeuring van de regering om zes nieuwe Boeing 737-800-jets toe te voegen.

Nok Air verwacht eind dit jaar 19 vliegtuigen in gebruik te hebben.  Drie Q400-jets zullen worden ontmanteld om de vloot te herstructureren en de weg vrij te maken voor zes nieuwe vliegtuigen, zei hij.

Wutthiphum zei dat de inkomsten van de luchtvaartmaatschappij binnen twee jaar volledig kunnen herstellen als toeristen van het vasteland van China in oktober naar het buitenland mogen reizen en de luchtvaartmaatschappij nieuwe vliegtuigen kan krijgen zoals gepland.

Het zal ook de effecten van de Covid-19 Omicron-variant wereldwijd moeten evalueren.

Met betrekking tot zijn schuldsaneringsplan zei de heer Wutthiphum dat schuldeisers die passagiers en voormalige werknemers zijn, in november betalingen van de luchtvaartmaatschappij hebben ontvangen nadat de centrale faillissementsrechtbank het plan op 29 september had goedgekeurd.  Het aantal schuldeisers is nu onder de 100, zei hij.

Nok Air is van plan om in april volgend jaar de internationale vluchten naar Japan (Osaka), India (Hyderabad) en Taiwan te hervatten.  Routes naar regionale landen als Vietnam kunnen eerder worden hervat als er voldoende vraag is en de reisregels worden versoepeld.

Een nieuwe binnenlandse route – Nakhon Ratchasima naar Chiang Mai – staat gepland voor april, gevolgd door Nakhon Ratchasima naar Surat Thani, Hat Yai, Nakhon Si Thammarat en Phuket eind 2022.

Wutthiphum zei dat Nakhon Ratchasima minder concurrentie heeft omdat het een korte landingsbaan heeft waarvoor slechts twee luchtvaartmaatschappijen compatibele vliegtuigen hebben.  Hij zei dat er vraag is vanuit deze stad, maar dat de overheid de exploitatiekosten zou moeten subsidiëren, zodat luchtvaartmaatschappijen meer vluchten vanaf deze bestemming kunnen toevoegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Redactie 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!