Het Thaise nachtleven vraagt de regering om heropening en verkoop van alcohol

~HET GERSTENAT MOET WEER VLOEIEN~
(Er moet weer bier (alcohol) geschonken worden)

BANGKOK:- Na meer dan een jaar van sluitingen, verzoekt een coalitie van vertegenwoordigers van het nachtleven de regering om volgende maand te heropenen en het alcoholverbod op te heffen.  Met de steun van de plv. leider van de Democratische Partij, Khun Prin Phannichphak, die ook aan het hoofd staat van de Modern Business Group, hebben organisatoren van evenementen, muzikanten, vertegenwoordigers van fitnessbedrijven en vertegenwoordigers van de entertainmentindustrie een petitie ingediend bij het gouvernementsgebouw, welke gericht was aan het hoofd van de nationale veiligheidsraad.

De coalitie dringt aan op heropening en klaagt dat Covid19 maatregelen ervoor gezorgd hebben dat zij hun bedrijven meer dan 200 dagen hebben moeten sluiten en bijna geen hulp van de overheid hebben gekregen.  Drie Covid19 golven van Covid-19 hebben de horeca industrie op de knieën gebracht, de plv. leider van de Democratische Partij nodigde een groep vertegenwoordigers van de industrieën uit om te brainstormen over constructieve stappen die ze aan regeringsleiders zouden kunnen voorstellen.

Het Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, erkent de situatie waarin de horeca zich bevindt, maar benadrukt ook dat de strikte regelgeving een belangrijke rol heeft gespeeld bij de bestrijding van Covid19 virus en dat alle relevante instanties de sluitingen hebben goedgekeurd en ondertekend.  Ze zijn echter bereid om te luisteren en manieren te bespreken om de nachtlevenindustrie te helpen heropenen zonder het land in gevaar te brengen voor een vierde golf.

De groep kwam met een lijst van 8 punten in een voorstel waar ze bij het CCSA op aandringen:
1) Het verbod op uitgaansgelegenheden opheffen, alleen locaties met een hoog risico gesloten houden voor een Covid-19-risicobeoordeling en dieptereinigingen.
2) Heropen het nachtleven op 1 juli, terwijl ze worden verplicht de veiligheidsmaatregelen van het Afdeling Ziektebestrijding te volgen.
3) Hervat de verkoop van alcohol in restaurants – de groep citeert statistieken dat infecties niet zijn verminderd en er zijn geen aanwijzingen dat alcohol in restaurants infecties veroorzaakt.
4) Heropen entertainment in gesloten ruimtes, maar met beperkingen op het gebied van sociale afstand.
5) Geef prioriteit aan het nachtleven en entertainmentmedewerkers naast toeristenwerkers voor vaccinatie.
6) Verduidelijken van leningen met lage rente, moratorium op schulden en financiële remedies om de sector overeind te houden.
7) Onderhoud de communicatie tussen het bedrijfsleven en de overheid om te overleggen vóór eventuele toekomstige preventieve Covid-19-maatregelen.
8) Verzoek het ministerie van Arbeid om bedrijven toe te staan ​​een kortetermijnsalarisverlaging door te voeren om het bedrijf in leven te houden en ontslagen te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!