De BMA verlengt vergunningen van straatverkopers tot 2 jaar om hen in deze moeilijke tijd bij te staan

~EVEN UIT KUNNEN ZINGEN~
(Het einde ervan afwachten, het volhouden)

BANGKOK:- Een speciale commissie van de Metropolitan Administration in Bangkok heeft besloten om de vergunningen voor straatverkopers  van 1 jaar naar 2 jaar te verlengen om hen in staat te stellen de financiële gevolgen van Covid19 pandemie te overleven.

De vice-gouverneur van Bangkok maakte de aankondiging en legde uit dat de BMA en andere gerelateerde instanties voorlopig zullen samenwerken om openbare ruimtes voor straatverkopers te beheren.

Verwacht wordt dat de gemeente op de lange termijn enige verduidelijking zal geven om zich te concentreren op kleine bedrijven en gemeenschappelijke en culturele behoeften op duidelijker aangewezen locaties waar verkopers zich mogen vestigen. Ambtenaren zullen rekening houden met de behoeften van de lokale bevolking en met het promoten van  toerisme.

De verlenging tot 2 jaar verlicht een deel van de stress voor straatverkopers en bespaart ook geld omdat het het aantal vereiste gezondheidscontroles voor het verlengen van vergunningen vermindert.

Tijdens de Covid19 pandemie die de verdiensten voor zoveel winkels, restaurants en foodservice-verkopers heeft afgevlakt, zijn ze bijzonder effectief geweest met afsluitingen, avondklokken en de eliminatie van persoonlijk dineren gedurende lange tijd.  Straatverkopers hebben een scherpe daling van klanten en inkomen gezien.

De verschillende stimulansen en financiële steun die de regering heeft gelanceerd om restaurants en de foodservice-industrie te helpen en om de uitgaven te stimuleren en de economie te stabiliseren, hebben geholpen, aangezien restaurants maandenlang hebben doorgebracht met capaciteitsbeperkingen die hun mogelijke inkomen sterk verminderen.

Het 50:50-programma waarbij klanten 50% van de voedselaankopen betalen en de overheid de andere helft van de rekening ophaalt, is essentieel geweest om klanten te laten komen en voedselverkopers overeind te houden.

Maar de hulp kan niet eeuwig duren en de regering zoekt naar manieren om economische stabiliteit op lange termijn te brengen en vertrouwen op te bouwen voor de lokale verkopers.  De aankondiging van de Bangkok Metropolitan Administration-commissie hoopt dat de 2-jarige vergunningen een beetje van deze stabiliteit zullen helpen brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise PBS World
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!