1650 gram heroïne in 9 notitieboekjes op de luchthaven van Suvarnabhumi ontdekt

~MET BESLAGEN PAARDEN OP HET IJS KOMEN~
(Goed voorbereid zijn voor zijn taak)

SAMUT PRAKAN:- Het Bureau van de controleraad voor verdovende middelen, het ONCB, vond 1.650 gram heroïne op Suvarnabhumi Airport.  De heroïne was verstopt in een in plastic verpakte notitieboekjes, deze zaten in een doos met een verzendlabel naar Australië.  Er is een onderzoek gestart en ambtenaren hebben bewijs verzameld om degenen die bij de zaak betrokken zijn te vinden.  

Khun Wichai Chaimongkol van de ONCB meldde, dat minister Somsak Thepsuthin van Justitie opdracht heeft gegeven om internationale drugsgroepen op te sporen.  De douaneafdeling van heb vliegveld had op 12 juni 2021 een melding van een verdachte drugszending naar Australië ontvangen.

De ambtenaren vonden 9 notitieboekjes, keurig verpakt in 2 Thaise post EMS-dozen.  Beide boxen hebben hetzelfde afzenderadres.  De ene was gelabeld op het Samut Prakan-postkantoor en de andere op het Samrong Tai-postkantoor.  De dozen zijn in beslag genomen en zullen worden gebruikt in de vervolging.  

Khun Wichai verklaarde dat functionarissen sinds oktober 2020 zijn gaan letten op verdachte zendingen. Tot op heden zijn er 19 zendingen naar Australië geweest met drugs erin.  Enkele voorbeelden zijn een doos met 24,70 gram crystal meth, een doos met 61,04 gram heroïne en meer.  Deze zaak is de laatste ontdekking en de Australische politie heeft informatie ontvangen over de ontvanger in hun land.

Tijdens de Covid19 pandemie waarin reisbeperkingen zij  ingesteld, blijven ambtenaren zendingen van illegale goederen vinden.  Dit omvat drugs, replicagoederen en meer.  Ambtenaren hebben ook veel illegale items gevonden die zijn binnengebracht met reizigers die in quarantaine moeten worden geplaatst in de quarantainecentra van de staat.  Sommige van deze reizigers zijn eerder betrapt op het plegen van soortgelijke misdaden bij aankomst in Thailand.  

Er zijn plannen om meer röntgenapparaten te installeren die worden gebruikt om alle passagiersbagage op Don Muang Airport en Phuket Airport te scannen.  Begin 2021 waren er al in totaal 23 machines geïnstalleerd op Suvarnabhumi Airport.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!