Het Thaise ministerie waarschuwt de hackers in het land voor het creëren, delen en verspreiden van vals nieuws

~DE LEUGEN REGEERT~
(Overal ter wereld wordt er gelogen)

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Maatschappij maakte gisteren bekend dat er in het eerste kwartaal meer dan 50 miljoen artikelen, posts en teksten waren verschenen die mogelijk valse informatie verspreiden.

Khun Atcharin Pattanapanchai, de secretaris van het ministerie dat toezicht houdt op het anti-nepnieuwscentrum, zei dat het ministerie vermoedt dat meer dan 50 miljoen nepnieuws feiten waren verspreidt, 2194 daarvan worden nader geïnspecteerd.

Ze zei verder dat het sinds de oprichting van het centrum op 1 november 2019 meer dan 94 miljoen artikelen of berichten heeft gezien die nep zouden kunnen zijn, waarvan er 9.775 zijn geïnspecteerd.

“Van de 9.775 maakten 54 procent of 5.301 valse gezondheidsclaims, gevolgd door 4000 die valse claims maakten over het overheidsbeleid, 300 hadden betrekking op de economie en 174 op natuurrampen”, zei ze.

Ze voegde eraan toe dat 2.276 mensen zijn aangeklaagd wegens vermeende schending van de anti-nepnieuwswet dankzij de hulp van de cyber-taskforce van de politie.

Van 25 januari 2020 tot 31 maart van dit jaar werd vermoed dat 57 miljoen artikelen, posts en korte berichten met betrekking tot Covid-19 nep waren, en 2.334 daarvan zijn nauwkeurig gecontroleerd.

Ondertussen heeft INN News gemeld dat de volgende claims met betrekking tot Covid-19 totale larie dus valse berichten zijn:

  • Er is een dagelijkse methode om erachter te komen of u besmet bent.
  • Dat een Covid-19-infectie kan worden bevestigd door diep te ademen en de adem 10 seconden in te houden.
  • Dat Fah Talai Jone of groene chiretta mensen kan beschermen tegen Covid-19.
  • Sneltesten kunnen worden gekocht om thuis Covid-19-tests uit te voeren.
  • Baden in water verwarmd tot 41 graden Celsius kan beschermen tegen het virus.
  • Het spoelen van de mond met een zoutoplossing of mondwater kan Covid-19 doden.
  • Het toevoegen van limoensap aan uw drinkwater kan Covid-19 en kanker doden.
  • Het Covid-19-vaccin van Pfizer kan mensen doden en dat deze bewering afkomstig is van een voormalig onderzoeker die bij Pfizer werkte.

Los daarvan zei Channel 3 dat iemand een vervalst beeld van het kanaal heeft gedeeld en beweerde dat er vanaf vrijdag (23 april 2021) een landelijke avondklok wordt gehandhaafd.  Het kanaal zei dat het beeld vorig jaar werd uitgezonden en zei dat de regering vanaf 3 april 2020 een landelijke avondklok handhaaft.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!