Het Thaise ministerie van Volksgezondheid zal de booster vaccinatie eerder aanbevelen als Omicron uit de hand loopt

BANGKOK:- Als de Omicron-variant zich in het koninkrijk gaat verspreiden en de situatie uit de hand dreigt te lopen, kunnen boostervaccinaties nodig zijn, terwijl de periode tussen de inentingen moet worden verkort, zo verklaarde de  vice-minister van Volksgezondheid, khun Satit Pitutecha gistermiddag.

Het ministerie van Volksgezondheid kan een derde injectie of booster eerder aanbevelen als Omicron uit de hand loopt.

Maar, zei hij, het besmettingspercentage is op dit moment niet duidelijk genoeg om te concluderen dat de regering haar vaccinatiebeleid zal wijzigen.

Het is gebleken dat landen met hoge besmettingspercentages landen met laagste vaccinatiepercentages zijn, zo merkte Satit op.

Hij liet weten persoonlijk te menen dat een massale immuniteit misschien niet helpt in het geval van Omicron.  Daarom moeten de eerste en tweede dosis vaccins 90 procent effectief zijn ten opzichte van de huidige 70 procent om ernstige symptomen of overlijden te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!