De vaderdag-activiteiten gaan in Thailand onder nieuw-normale maatregelen gevierd worden

BANGKOK:- De regering zal de geplande activiteiten om de verjaardag van wijlen koning Bhumibol Adulyadej (Rama IX) te herdenken en om Nationale Vaderdag te vieren op maandag 5 december 2021 in strikte naleving van de ziektepreventieregels voor Covid19 preventie gaan uitvoeren, zo kondigde de staatssecretaris in het kantoor van premier Theerapat Prayoonsit aan.

“Premier Prayut Chan-o-cha en zijn vrouw zullen zondag om 7.30 uur een religieuze ceremonie bijwonen in Sanam Luang in het Phra Nakhon-district van Bangkok, waar voedsel zal worden aan 89 boeddhistische monniken geserveerd zal worden”, aldus  Khun Theerapat.  

“Om 8.30 uur zullen de premier en kabinetsleden hun respect betuigen aan het portret van koning Bhumibol Adulyadej de Grote op Sanam Luang en hun dankbaarheid uiten voor zijn offer aan het Thaise volk”, zei de staatssecretaris.  “Andere provincies hebben de opdracht gekregen om religieuze ceremonies en eerbewijzen te houden in hun gemeentehuizen of op geschikte locaties.  

De deelnemers moeten volledig zijn ingeënt tegen Covid-19, mondkapjes dragen en sociale afstand bewaren”, adviseerde hij.  “Delen van de bevolking die de ceremonie niet kunnen bijwonen, moeten overwegen om religieuze verdienste (“tam bun”) of koning Rama IX te verkrijgen in tempels of religieuze plaatsen in de buurt van hun woonplaats. 

Theerapat vervolgde dat openbare en particuliere instellingen, evenals het grote publiek, hun gebouwen en appartementen met de nationale vlag en foto’s van koning Rama IX van 1 tot 31 december 2021 mogen versieren, mits dit passend is.  Ook organiseert de overheid op 4 en 5 december 2021 verschillende Vaderdagactiviteiten op verschillende locaties in het land.  Deze omvatten het planten van bomen in openbare parken, het schoonmaken van openbare voorzieningen en het verfraaien van overheidsgebouwen en religieuze plaatsen.  Alle deelnemers dienen volledig ingeënt te zijn tegen Covid-19 en zich strikt te houden aan de ziektebestrijdingsmaatregelen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!