Het Ministerie van Handel in Thailand waarschuwt dat het juridische stappen zal ondernemen tegen bedriegers in nep-sms’jes

BANGKOK:- Het ministerie van Handel zal aanklachten indienen tegen bedriegers die sms-berichten sturen naar mensen die beweren dat het ministerie of hen een deeltijdbaan zal aanbieden of hen geld zal geven als ze vriendschapsverzoeken sturen, zo verklaarde de plv.  woordvoerder van het ministerie, KhunLalida Jiwananthaprawat.

“Het ministerie van Handel zal absoluut actie ondernemen tegen de daders, omdat het een valse bewering is dat de naam van het ministerie zonder toestemming wordt gebruikt, waardoor mensen schade worden berokkend en de reputatie van het ministerie wordt aangetast”, zei ze.

“Geloof dergelijke berichten niet en neem eerst contact op met het ministerie om verdere schade te voorkomen”, zo verklaarde Khun Lalida.

Eind november klaagden veel mensen over het ontvangen van een nep-sms-bericht van het “Ministerie van Handel”, waarin ze werden uitgenodigd om deeltijdbanen te doen of speciaal geld aan te bieden aan mensen die vriendschapsverzoeken naar het ministerie sturen via de Line-applicatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!