Het Thaise Ministerie van Volksgezondheid stelt beperkte hervatting van de dinerservice voor

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid vraagt ​​toestemming van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA om restaurants toe te staan ​​opnieuw te openen voor volledig gevaccineerde diners, aangezien het aantal nieuwe infecties de afgelopen dagen is afgenomen.

“De Covid-19-situatie lijkt te verbeteren. Daarom moeten bepaalde beperkingen worden opgeheven”, zo verklaarde khun Kiattiphum Wongrajit, de secretaris voor volksgezondheid, gistermiddag.

Hij maakte de opmerkingen nadat vice-premier en minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul een ontmoeting had met vertegenwoordigers van negen clusters van bedrijven die moesten sluiten omdat het aantal infecties in 29 provincies begon toe te nemen.

 Het ministerie zal de CCSA vragen om te overwegen restaurants toe te staan ​​om maaltijden aan te bieden, echter wel met bepaalde beperkingen, zo zei Dr. Kiattiphum.

Een restaurant zou bijvoorbeeld slechts de helft van zijn maximale capaciteit mogen vullen om sociale afstand mogelijk te maken, zei hij.

Andere outdoor-bedrijven, evenals fitness- en sportclubs, zullen de volgende keer open mogen gaan, zei hij.

Na de heropening zullen restaurants, winkelcentra en andere bedrijven een “Covid-vrije” benadering moeten hanteren in hun vak.  Ze moeten voldoende ruimte op hun terrein reserveren om sociale afstand mogelijk te maken en voor voldoende ventilatie te zorgen.

 Ze moeten hun personeel helpen zich te laten vaccineren en ze regelmatig op Covid19 virus, zei hij.

Het Departement van Ziektebestrijding is nu bezig om de details van het nieuwste Covid-19-beperkingsplan in kaart te brengen, zo maakte hij bekend.

Ondertussen verklaarde Khun Supanavit Eiamsakulrat, een commissielid van de Thai Shopping Center Association, dat de negen bedrijfsclusters het ministerie hadden gevraagd te overwegen om ze vanaf 1 september geleidelijk te laten heropenen.

In de eerste fase van het voorstel zouden restaurants de dinerdiensten hervatten met een capaciteit van 50%.

Andere bedrijven die in de eerste fase hun activiteiten kunnen hervatten, zijn onder meer bouw-, meubel- en woondecoratiewinkels, tandheelkundige klinieken, spa- en massagesalons, medische klinieken, schoonheidssalons, IT- en elektronicawinkels, golfbanen en andere buitensportclubs, zei ze.

In de tweede fase zouden restaurants op 75% van de capaciteit mogen draaien, terwijl ze in de derde fase hun volledige eetruimte mogen heropenen voor klanten.  Tegen die tijd, zei Dr. Kiattihum, zouden alle andere bedrijven operationeel moeten zijn.

Thailand registreerde dinsdag 17.165 nieuwe gevallen van Covid-19, zei dr. Chawetsan Namwat, directeur van de Emergency Health Hazard and Disease Control Division.  De pandemie lijkt over zijn hoogtepunt heen te zijn, wat betekent dat het land kan beginnen met het opheffen van de Covid-19-beperkingen terwijl het de situatie nauwlettend in de gaten houdt, zei hij.

Los daarvan verwelkomde Khun Sanan Angubolkul, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel, het nieuws dat de leverancier van het AstraZeneca-vaccin heeft bevestigd dat het tegen het einde van dit jaar 61 miljoen doses aan Thailand zal leveren.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!