AstraZeneca is van plan 61 miljoen doses van hun vaccin aan Thailand te leveren

BANGKOK:- Vaccin producent AstraZeneca zal tegen het einde van het jaar 61 miljoen doses van zijn medicijn tegen Covid19 aan Thailand leveren. Premier Prayut Chan-o-cha had eerder deze week een online ontmoeting met AstraZeneca’s CEO Pascal Claude Roland Soriot, waar ze tot overeenstemming kwamen om de vaccins tegen het einde van het jaar te leveren.  

“Dit brengt het totale aantal vaccins dat de overheid heeft aangeschaft op 120 miljoen doses.  Ze zullen ongeveer 60 miljoen van de bevolking dekken.  Dit overtreft het oorspronkelijke doel om tegen eind 2021 voor 50 miljoen mensen vaccins te krijgen, “zei regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri. 

De toezegging van AstraZeneca is geweldig nieuws, aangezien het Thailand dichter bij de groeps-immuniteit zou brengen. mensen sneller dan verwacht terugkeren naar hun normale levensstijl. 

AstraZeneca ontwikkelt een nieuw vaccin met verhoogde effectiviteit tegen mutante stammen van het virus. De Thaise regering is van plan om het komende jaar 60 miljoen doses van dit nieuwe medicijn aan te schaffen. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!