Deze VIDEOCLIP zorgt in heel Thailand voor de nodige beroering, Premier beveelt gerechtigheid voor gemarteld drugsslachtoffer

NAKHON SAWAN:-  Premier Prayut Chan-o-cha heeft een onderzoek bevolen naar de vermeende moord op een drugsverdachte door enkele politieagenten van het hoofddistrict Nakhon Sawan.

Onder leiding van een topofficier zouden de politieagenten de drugs verdachte met een plastic zak hebben verstikt in een mislukte poging om hem 2 miljoen baht af te persen.

Premier Prayut verordonneerde dit speciale onderzoek nadat een clip met het vermeende incident op Facebook was gedeeld en viraal ging.

Premier Prayut beval de nationale politiechef Suwat Jangyodsuk om het feitenonderzoek tegen kolonel Thitisan Utthanaphon, hoofdinspecteur van het politiebureau van Muang in Nakhon Sawan uit te voeren teneinde om deze zaak tot op de laatste steen uit te zoeken.

“De premier wil dat de nationale politiechef de clip onderzoekt en recht doet aan het overlijden”, zegt een bron bij  gouvernement. 

Kort na ontvangst van het bevel, vertelde generaal-majoor Suwat dat hij de clip al gezien had en dat er een onderzoek gaande was om vast te stellen wat er exact was gebeurd.  Hij zei dat hij politie-inspecteur-generaal Visanu Prasattongosoth opdracht had gegeven om de clip te onderzoeken.

Deze stap kwam nadat advocaat Sittha Biabangkerd gisteren de clip op zijn Facebook-pagina plaatste waarin een politieagent in het bijzijn van andere politieagenten een plastic zak over het hoofd van een man met een geel T-shirt trok.  Op de clip was te zien dat de man zich hevig verzette.

De advocaat schreef dat hij de clip kreeg van een junior politieagent die zijn hulp zocht bij het doorsturen van de clip naar de nationale politiechef.  De jonge officier vroeg de advocaat om de zaak op te volgen voordat hij en zijn collega’s werden vermoord, aldus Khun Sittha.

De clip leidde tot een spervuur ​​van veroordeling door netizens tegen de hoge politieagent en de mannen in de clip.

Op dinsdagavond beval generaal-majoor Suwat alle agenten die bij de clip betrokken waren, te ontslaan bij de politie.

“Na het zien van de clip, denken we dat zij [de betrokken agenten] een overtreding hebben begaan. De clip is echt. Er zal een bevel worden uitgevaardigd om hen te ontslaan bij de politie en er zal een serieus disciplinair onderzoek worden gestart”, aldus de politiechef.  .

Uit eerste onderzoek bleek dat er 13 politieagenten bij betrokken waren, zei generaal Suwat.

Hij beval grenspolitiepolitie, immigratiebeambten en Provinciale Politie Regio 6 hen nauwlettend in de gaten te houden om te voorkomen dat ze aan vervolging zouden ontsnappen.

De politiechef zei dat generaal Visanu Pol kolonel Thitisan, de beschuldigde agent in de clip, al heeft ontmoet.

Een onderzoek werd gestart nadat het incident openbaar was gemaakt door de beroemde advocaat Decha Kittiwittayanan op Facebook.

 Volgens de post van de heer Decha begon het allemaal met de arrestatie van een man en een vrouw wegens vermeende drugsdelicten door een team van de provinciale politie. De agenten, zei hij, drongen er bij het paar op aan om 1 miljoen baht te betalen voor hun vrijlating.

Een hoge officier eiste echter dat het paar het dubbele zou betalen. Terwijl ze het bedrag onderhandelden, deed de officier een plastic zak over het hoofd van de man om hem te intimideren, maar hij stikte en stierf, volgens de Facebook-post.

Om de gruwelijke video te bekijken KLIK HIER!

Voordat hij het lichaam naar het ziekenhuis stuurde, instrueerde de hoge officier zijn ondergeschikten om ervoor te zorgen dat de doodsoorzaak van de man werd vermeld als een overdosis drugs. Vervolgens liet hij de vrouw vrij, in ruil voor het houden van haar mond.

De naam van de inspecteur werd later onthuld als politie kolonel Thitisan, inspecteur van het politiebureau van het hoofddistrictin Nakhon Sawan.

Politie kolonel Thitisan, alias Jo Ferrari, was student aan de Koninklijke Politie Cadettenacademie (klas 57).  Zijn alias kwam tot stand vanwege het feit dat hij veel sportwagens bezat, waaronder een Lamborghini limited-edition Aventador LP 720-4 50 Anniversary special.  Hij was naar verluidt de eerste Thai die deze auto bezat.

Hij wordt beschouwd als één van de beste drugsbestrijdingsfunctionarissen en is voor verhoor overgebracht naar het operatiecentrum van de provinciale politieregio 6.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!