Thaise vrouw van naar verluidt frauderende Nederlander in Thaise gevangenis opent GoFundMe-pagina om haar echtgenoot te helpen

~JE BENT PAS SCHULDIG ALS SCHULD IS BEWEZEN~
(Een ieder die wegens een strafbaar feit wordt vervolgd wordt voor onschuldig gehouden, totdat zijn schuld volgens de wet is bewezen)

THAILAND:- Terwijl de Nederlander Wesley H.  in de Thaise gevangenis zit voor aanklachten in verband met fraude waarvan SPM Shopping Mall duizenden zou hebben opgelicht, is er nu een GoFundMe-pagina opgezet die om donaties vraagt ​​om borgtocht te betalen, een advocaat in te huren en Wesley met zijn familie in het buitenland te herenigen.

De GoFundMe-pagina  beweert dat de 37-jarige vader een “slachtoffer is van een grote opzet”.

 In eerdere rapporten zei de politie dat ze vermoedden dat Wesley een beheerder was van een frauderende 

Line pagina en dat er ongeveer 40 andere verdachte mensen “lijnbeheerder” zijn.  Een recent Facebook-bericht, met een link naar de GoFundMe, beweert dat Wesley “niet de leider” van de operatie is, eraan toevoegend dat “hij naïviteit een rol gespeeld heeft” en dat hij niet schuldig is.

Wesley werd vorige maand gearresteerd op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok.  De politie zegt dat Wesley samen met zijn vrouw en kind op het punt stond naar Nederland te vluchten.  De politie beweert dat er al ongeveer 100 miljoen baht was overgemaakt naar banken in een buurland.

De politie sprak het vermoeden uit dat 10.000 mensen het slachtoffer zijn geworden van de SPM Shopping Mall-zwendel.  Mensen werden betaald om op producten te ‘klikken’, waardoor het een positieve beoordeling kreeg om de SEO-ranglijst te verbeteren.  Hoe meer geld er wordt geïnvesteerd, hoe meer ze kunnen ‘klikken’ en mogelijk meer geld terug.

Wesley wordt beschuldigd van het controleren van de SPM Shopping Mall-website en de Line-app en van het uitnodigen van mensen om zich bij het programma aan te sluiten.  Verschillende inwoners van Phuket dienden klachten in bij de politie en beschuldigden Wesley ervan hen te misleiden tot het doen van een investering.  Hij werd gearresteerd op beschuldiging van oplichting van anderen en het plegen van online zwendel.

De GoFundMe, opgericht door de moeder van Wesley’s 2-jarige dochter, zegt dat ze al hun spaargeld hebben gebruikt om te helpen ’te vechten voor zijn gerechtigheid’.  Tot nu toe is er meer dan 900 euro opgehaald om Wesley te helpen de advocaatkosten en borgtocht te betalen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!