Aanvragers van Thais staatsburgerschap moeten vanaf nu slagen voor taaltest

BANGKOK:- Buitenlandse kandidaten die graag het Thaise staatsburgerschap willen hebben, moeten volgens nieuwe regels van het kabinet eerst slage voor een Thaise taaltest.

De buitenlandse aanvragers moeten een examen afleggen dat is vastgesteld door de aanvraagcommisie voor de Thaise nationaliteit of aantonen dat ze studeren aan een school van het ministerie van Onderwijs.

Volgens de nieuwe regels moeten aanvragers Thais kunnen spreken en verstaan.  De oude regels vereisten alleen dat aanvragers “kennis hebben van de Thaise taal”.

Het kabinet keurde een verdubbeling van de aanvraagkosten goed van 5.000 baht naar 10.000 baht, terwijl de aanvraagkosten voor kinderen  van 2.500 baht naar 5.000 baht stijgen

Ondertussen kost het naturalisatiecertificaat nu 1.000 baht, een stijging van 500 baht, de aanvraag voor terugvordering van de Thaise nationaliteit kost 2.000 baht.

De nieuwe verwerkingstermijn voor aanvragen is 90 dagen, of 120 dagen voor aanvragen vanuit het buitenland.

Voordelen van het Thaise staatsburgerschap zijn onder meer de mogelijkheid om onroerend goed te kopen, zonder visum te werken en een Thais bedrijf te bezitten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!