Covid19 infecties op Phuket stijgende, generaal Surachet Hakparn alias “Big Joke” reist af naar Phuket, mogelijk worden de lockdown-maatregelen aldaar verlengd

THAILAND:- Het zuidelijk gelegen Phuket zal waarschijnlijk de lockdown-maatregelen gaan verlengen na een onverwachte golf van de Covid19 infecties.  Ondertussen zoeken lokale autoriteiten steun bij de Thaise regering voor de helft van de Covid-testkosten om de financiële lasten te verminderen.

Gisteren inspecteerde Generaal Surachet Hakparn, als adviseur (en dat is géén grote grap), samen met zijn team, de voortgang van het Phuket “sandbox”-programma voordat het “7+7”-schema werd verlengd.

Ondertussen wachten een enorme menigte mensen bij de controlepost van Tha Chatchai om op het virus getestvoordat ze de provincie betreden of verlaten.

Degenen die naar Phuket reizen, moeten worden gecontroleerd op hun vaccinatierecord en hebben een werkvergunning nodig om de provincie binnen te komen met een Covid19 test die niet meer dan 72 uur voor aankomst is gedaan.

Generaal Hakparn Surachet met de alias “Big Joke” en zijn team bezochten vervolgens Phuket International Airport om de voorbereidingen te controleren voor het verwelkomen van buitenlandse toeristen die de provincie voortdurend hebben bezocht, ondanks de dagelijks toenemende infectiecijfers.

“Phuket moet mogelijk overwegen om de lockdown-maatregel te verlengen, aangezien het aantal gevallen met de dag toeneemt. 

De autoriteiten werken momenteel samen met de nationale gezondheidsdienst om oplossingen te zoeken om de kosten van de virustest te dekken, of om de test gratis te verstrekken.  Er zullen echter meer specificaties worden verstrekt na de samenvattende vergadering van het Phuket Sandbox-programma op vrijdag”, aldus generaal Hakparn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!