Het Thaise gevangeniswezen rekruteert 74.000 gevangenen om te werken op een door het ministerie beheerd landgoed

BANGKOK:- Het Thaise Department of Corrections heeft ongeveer 74.000 gevangenen gerekruteerd die veroordeeld zijn voor het plegen van kleine misdaden om met elektronische armbanden in het industriepark te werken, dit in een poging om de overbevolking in gevangenissen in het hele koninkrijk te verminderen.

Minister Somsak Thepsutin van Justitie verklaarde gisteren dat zijn ministerie de overbevolking in de gevangenissen van meer dan 300.000 tot ongeveer 280.000 gevangenen wil verminderen, door duizenden gevangenen die veroordeeld zijn voor het plegen van kleine misdaden, tijdelijke verlofvergunningen te geven om buiten de gevangenissen te werken.

Khun Somsak verklaarde dat het ging om 74.000 gevangenen die naar buiten mogen, mensen zijn met lichte straffen en speciale vergunningen.  Ze zullen worden gecontroleerd via elektronische bewakingsarmbanden, zei hij.

Hij verklaarde dat zijn ministerie ook voor voormalige gevangenen heeft gezorgd om te voorkomen dat ze opnieuw het misdaad pad op zouden gaan door banen te creëren in de landbouw-, veeteelt- en astrologiesectoren op een industrieterrein dat het departement samen met de particuliere sector heeft ontwikkeld om kansen te creëren.

De afdeling zal 16.000 van de 74.000 gevangenen selecteren om op het landgoed te werken en ze zullen naar verwachting 331 baht aan dagloon ontvangen, aldus Khun Somsak.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling:  Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Het Thaise gevangeniswezen rekruteert 74.000 gevangenen om te werken op een door het ministerie beheerd landgoed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!