Man in Pattaya waarschuwt voor oplichting met niet bestelde pakketjes

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Meubelmaker khun Boonthong Kaewrum wil de mensen die graag online winkelen voor oplichting nadat hij 708 baht hebben betaald voor een mysterieus pakketje dat alleen versnipperd papier bevat.

De 46-jarige Boonthong, vertelde dat hij het papier nooit had besteld, maar een bekend landelijk bezorgbedrijf leverde de lichtgewicht doos, dat tegen verzendkosten naar hem was verzonden. Een deel van het geld zou naar de koerier zijn gegaan, de rest naar de oplichter.

Boonthong zei dat zijn jonge dochter het pakket in ontvangst nam en de rembours betaalde omdat hij niet thuis was. Tegen de tijd dat hij die avond de doos opende, was het te laat om hem te weigeren.

De meubelmaker vertelde dat hij een frequente online shopper was en sprak het vermoeden uit dat dit bekend was. Hij controleerde zijn winkel-app om na te kijken of hij bestellingen had geplaatst, en toen hij het online winkelcentrum belde, zeiden ze dat ze geen bestelling hadden die overeenkwam met het label op het pakket.

Hij probeert nu de afzender in Bangkok te traceren in de hoop zijn geld terug te krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!