Het Thaise DDC voorspelt drie Covid-19-scenario’s na heropening Thailand

BANGKOK:- Het Departement van ziekte controle, het DDC geheten, heeft drie scenario’s van de Covid-19-situatie in Thailand voorspeld nadat het land vanaf 1 november 17 toeristische provincies zal heropenen voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers.

Volgens het plan dat maandag realiteit wordt hoeven bezoekers die per vliegtuig uit 46 landen met een laag niveau van Covid19 infecties niet in quarantaine, maar moeten wel bewijzen dat ze ook gedurende ten minste 14 dagen één volledige vaccinatie  van een goedgekeurd Covid19 vaccin hebben gekregen, als ook een negatief RT-PCR-testresultaat opleveren dat niet meer dan 72 uur voor het vliegen is genomen.

“Het eerste en beste scenario wordt het ‘groene scenario’ genoemd, waarbij de kans op verspreiding van het virus van een geïnfecteerde patiënt naar een andere persoon met 25 procent werd verlaagd in vergelijking met de periode vóór de lockdown”, zegt Dr. Chawetsan Namwat, directeur van de  DDC’s afdeling voor het beheersen van ziekten en gezondheidsrisico’s.

“In dit scenario neemt het aantal dagelijkse besmettingen geleidelijk af tot zo’n 5.000 mensen per dag.  Om dit resultaat te bereiken, moeten de strikte Covid19 maatregelen worden gehanteerd terwijl de vaccinatiegraad van oktober tot december aan de doelstelling moet voldoen.”

“Het oranje scenario, of wanneer de kans op verspreiding van het virus met 15 procent wordt verminderd in vergelijking met de periode vóór de lockdown, zal resulteren in een licht verlaagde dagelijkse infectiegraad”, voegde hij eraan toe.  

“Dit scenario kan worden bereikt door locaties met een hoog risico te sluiten en openbare bijeenkomsten en alcoholische dranken in restaurants te verbieden.  Ook de vaccinatiegraad van oktober tot december moet aan de doelstelling voldoen.”

“Ten slotte zal het grijze scenario plaatsvinden als de kans op verspreiding van het virus niet tot de bovengenoemde niveaus kan worden teruggebracht en de vaccinatiegraad van oktober tot december het doel niet haalt”, aldus Chawetsan.  

“Dit zal resulteren in een stijging van het aantal besmettingen tot hetzelfde niveau als in de periode vóór de lockdown, terwijl het aantal dagelijkse besmettingen 10.000 mensen zou kunnen bereiken.”

“Houd er rekening mee dat het aantal infecties niet de enige factor is die de ernst van de uitbraaksituatie bepaalt.  We moeten ook rekening houden met de gereedheid van het volksgezondheidssysteem bij de behandeling van Covid-19-patiënten”, zo benadrukte Chawetsan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!