De premier van Thailand besprak de post Covid19 plannen met zijn Indonesische, Maleisische collega’s

BANGKOK:- De leiders van de drie landen kwamen deze week tijdens de 13e Indonesië-Maleisië-Thailand Growth Triangle (IMT-GT) top die virtueel werd gehouden.

Het belangrijkste onderwerp op de agenda stond, was het omgaan met de gevolgen van de Covid19 pandemie. 

Ondertussen zei Thailand dat het de transformatie van toerisme, landbouw en halal-industrieën versterkte in een poging de handel en investeringen tussen de drie leden te stimuleren.

Premier Prayut Chan-o-cha nam via een virtueel platform deel aan de IMT-GT Summit-bijeenkomst.  De vergadering werd voorgezeten door de Maleisische premier Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob, in aanwezigheid van de Indonesische president Joko Widodo, secretaris-generaal van de Asean Dato Lim Jock Hoi en Ahmed M. Saeed, vice-president voor Oost-Azië, Zuidoost-Azië en de  Pacific van de Aziatische Ontwikkelingsbank.

Tijdens de vergadering zei de Maleisische premier, als voorzitter van de top, dat hij er vertrouwen in had dat de leden in staat zullen zijn om de ontwikkeling van de IMT-GT-strategieën met potentieel uit te voeren onder de pandemische situatie.  Hij had er ook vertrouwen in dat deze subregionale samenwerking alle partijen ten goede zal komen, terwijl ook rekening moet worden gehouden met klimaatverandering.

De President van Indonesië stelde voor de ontwikkeling van infrastructuur te versnellen, zoals de ontwikkeling van wegen en havens.  Hij zei ook dat de subregio hoogwaardige en duurzame infrastructuur moet ontwikkelen, met name digitale landbouw, en de overgang naar de digitale economie moet versnellen.

Wat de Thaise premier betreft, hij stelde tijdens de virtuele bijeenkomst voor om de drie sterke industrieën te transformeren, namelijk de toerisme-, landbouw- en halal-industrie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!