Het Thais toerisme telt kosten van de brute moord op Phuket

PHUKET:- De moord op een toerist die Phuket bezoekt in het kader van het ‘sandbox’-programma is zowel een persoonlijke tragedie als een nationale ramp voor de pogingen van Thailand om de toeristische sector waarvan het sterk afhankelijk is, te heropenen.

De politie hield snel een verdachte aan in de zaak, die bekende de 57-jarige Zwitserse vrouw te hebben vermoord tijdens een mislukte overval.

Hoewel de snelle arrestatie van een verdachte heeft bijgedragen aan het versterken van de toeristische reputatie van Thailand, verscherpt Phuket nu de veiligheidsmaatregelen om herhaling van de tragedie te voorkomen.

Reconstructie foto’s van de moord op Nicole Sauvain Weisskopf

Voor de Covid-19-crisis was toerisme goed voor ongeveer 20 procent van het Thaise BBP.

Restaurants en winkeliers in Phuket zijn echter bang dat de moord de lokale economie zal schaden, aangezien minder toeristen zich nu uit hun hotels wagen.  De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, zei dat hij gesprekken zal voeren met relevante instanties om de veiligheid voor buitenlandse bezoekers aan te scherpen.

“We zullen ons onderzoek versnellen, risicovolle gebieden in elke gemeenschap identificeren en mensen in gemeenschappen vragen om toeristen te helpen controleren op veiligheid”, zei hij.

Desondanks deze tegenslag zet de TAT Sandbox-programma op Phuket voort. De gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), Yuthasak Supasorn, zei dat zijn bureau verbijsterd was door het incident en de impact ervan op het toerisme nauwlettend in de gaten houdt en evalueert.

 Hij voegde eraan toe dat hotelboekingen in Phuket ophielden.  Hotels registreerden 7.027 kamernachten gereserveerd op 5 augustus, 6.940 op 6 augustus en meer dan 6.000 op 7 augustus.

“TAT verzamelt ook gegevens van onze vestigingen over de hele wereld over het vertrouwen van toeristen en de emotionele impact van de moord”, voegde Yuthasak eraan toe.  “We zullen een plan formuleren om de impact te verminderen en de sandbox-regeling te blijven promoten.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock  
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het Thais toerisme telt kosten van de brute moord op Phuket”

 1. Er lopen meer gekken rond op strand in Phuket waar mijn bijna elke avond strand gaat om wat hard te lopen.
  Ziet ze dezelfde thaise man zich aftrekken als hij vrouwen ziet.
  Hij verbergt zich bij de rotsen.
  Ik heb het de hele tijd allemaal afgedaan als wat simpele kneus.
  Maar wat er met die Switserse vrouw is gebeurt.
  Heb ik het gemeld bij een vriend die werkt bij de toeristen politie.
  Ze gaan er werk van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!